Globelink Ünimar Lojistik, Türkiye’de 8 ofis, 191 çalışanı, etkin olarak çalıştığı 29 ülkede 100’den fazla Globelink ofisi ve 200’ün üzerinde acente network’leri ile sektörün lider firmalarından biri olmanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket ediyor.

Bir araya geldiğimiz şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihan Yusufi, “Dünyanın her noktasından Türkiye’ye ve Türkiye’den dünyanın her noktasına hizmet verebilen bir yapımız ve geniş hizmet ağımız var. Yurtdışında geniş bir acente ağına sahibiz” diyor. Öncelikle firmanız hakkında bilgi almak isteriz.

Ticari hayatımıza Ünimar markasıyla 1994 yılında başladık. Markamızı sektörde farklılaştıran nokta, denizyolu parsiyel konteyner taşımacılığına odaklanmamız oldu. Ve zaman içinde kendimizi bu konuda çok geliştirdik. Şu anda denizyolu parsiyel taşımacılığında hem ithalat hem ihracat bazında Türkiye’nin lider firmalarından biriyiz. Dünyanın her noktasından Türkiye’ye hizmet verebilen bir yapımız ve geniş hizmet ağımız var. Yurtdışında geniş bir acente ağına sahibiz. İş hacmimiz büyüdükçe, parsiyel taşımacılığın da gelişmesiyle full konteyner, hava kargo, uluslararası karayolu taşımacılığı, iç dağıtım ve diğer entegre lojistiğin ürünleri olan lojistik hizmetlerini müşterilerimize sunmaya başladık.

Ortaklık yapınızdan bahseder misiniz?

2011 yılında Singapur’ lu lojistik devi CWT Globelink PTE Ltd. ile yaptığımız ortaklık ile Globelink Ünimar Lojistik olarak yolumuza devam etmekteyiz. 1988 yılında kurulan CWT Globelink Group, Asya pazarının en büyük NVOCC ağına sahip firmasıdır. CWT Globelink’in bağlı bulunduğu CWT LTD, 2014 yılında Forbes Asia’da ilk 50 şirket arasında yer aldı.

Globelink Ünimar olarak halihazırda uluslararası denizyolu, havayolu ve karayolu ana hizmetlerinin yanı sıra depolama, yurtiçi dağıtım hizmetlerini kapsayan tüm entegre lojistik hizmetlerini sunuyoruz. Türkiye’de 8 ofis, 191 çalışanımız, etkin olarak çalıştığımız 29 ülkede 100’den fazla Globelink ofisi ve 200’ün üzerinde acente network’lerimiz ile sektörün lider firmalarından biri olmanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Denizyolu, havayolu ve karayolu taşımacılığı yapılan, aklınıza gelebilecek her noktada bağlantımız ve ağımız var.

Altyapısı ve lojistik ağı güçlü bir firma olarak yeni yatırımlarınız olacak mı?

Denizyolu parsiyel taşımacılığını şirketimizde her zaman ön plana çıkartıyoruz. Ama bunun yanında deniz, hava, kara ve diğer lojistik hizmetlerini de tamamlayıcı unsurlarıyla birlikte sunuyoruz. Yani depolama hizmeti… Gümrüksüz depo hizmetiyle ilgili yurtiçinde bir yatırımımız olacak. Gümrüksüz depoda bazı sektörlere kanalize olarak, bu firmaların hem uluslararası nakliye hem iç taşımaları, depolandıktan sonra da paketlenmesi ve iç dağıtımıyla ilgili A’dan Z’ye ihtiyacı olan tüm lojistik hizmetlerini verebilen bir şirket haline gelme planımız var. Bunu da 2020 yılı sonu itibariyle tamamlamış olmayı planlıyoruz. Müşterilerimiz ve yurtdışı acentelerimizden gelen talepler doğrultusunda biz de bu yönde yatırım yapmaya yöneldik. 

Firmanızın operasyon ağından bahseder misiniz?

En önemli noktaya değindiniz. Lojistik, çok karmaşık bir iş modelidir. Bir yükü elleçleyebilmek için yaklaşık minimum 10 kontakta bulunuyorsunuz. Software programına en az 15 giriş yapıyorsunuz. İş düzenini sağlamak ve sürdürmek için çok mesai harcıyorsunuz. Tamamen emek gerektiren yoğun bir sektör. Burada bizim iki temel faktörümüz var:  Birincisi software programı, ikincisi de kaliteli personel. Bunların ikisini optimum noktada iş süreçlerinizde buluşturabiliyorsanız ve bilimsel olarak analiz edebiliyorsanız o zaman farkınız ortaya çıkıyor. Çünkü bu işi herkes yapabilir ama mühim olan farklı yapabilmek. Farklılaşma da sadece bu noktada olabilir. Biz müşterilerimize çözümler sunarak ilerliyoruz. Sadece taşıma işlemiyle biten bir süreç değil bu. Onların maliyetlerini düşürecek çözümler sunmalıyız. Hem zaman hem de maliyet gözetilerek çözümler sunmak önemli.

 

Lojistik sektörünün ihtiyacı olan nedir sizce? UTİKAD’da bu yönde nasıl adımlar atıyorsunuz?

 

Lojistik sektörü genç, dinamik, çok hızlı değişen ve gelişen bir sektör. Ama sektörde gençlere daha çok ihtiyaç var. Lojistik sektörü Endüsrti 4.0 ile birlikte evriliyor. Ve çok farklı yerlere de gidecek. Sektörün bu gelişmeleri yakalaması lazım. O yüzden teknolojiyi kullanmak ve iş süreçlerimize dahil etmek için genç ve taze beyinlere ihtiyaç var. UTİKAD ise lojistik sektöründe çok büyük bir yelpazeye hizmet eden, 32. yaşını kutlayan bir dernek. Sadece denizyolu değil havayolu, karayolu, kurye, depo, gümrükleme, antrepo ve liman gibi birçok iş dalına hizmet eden bir dernek. Bunları bir araya getirdiğiniz zaman çok ciddi bir potansiyelden bahsediyoruz. Çok ciddi istihdam yaratan, ekonomiye çok katkısı olan ve ekonomiyi büyüten bir sektör. UTİKAD, lojistik sektöründe vizyonu en geniş ve itici gücü olan bir dernektir. Biz bir bütünün parçasıyız. Lojistiğin geleceğiyle ilgili bütün üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Görmelerini istediğimiz nokta ise; Türk yatırımcılar ve iş insanları olarak bizler de geleceğe hazırlıklı olmalıyız.  Bunu da sunmak üzere 19 Eylül’de Geleceğin Lojistiği konulu bir zirve düzenleyeceğiz. Uzun zamandır planladığımız bir etkinlikti bu. UTİKAD, üyelerini dinamik tutmak ve bilgilendirme konusunda üzerine düşeni yapmaya gayret gösteriyor. Şu anda 442 üyemiz var ve bu sayıyı arttırma niyetindeyiz. Ne kadar büyürsek o kadar güçlü oluruz. O yüzden de üyelerimizi önemsiyoruz.

Ufuk Erinç IBIA’da söz sahibi olmaya talip oldu Ufuk Erinç IBIA’da söz sahibi olmaya talip oldu

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcılığına DTO Başkanı Tamer Kıran seçildi. Hem bunun UTİKAD’a yansımasından hem de DTO seçim sürecinden bahsedelim mi?

 

Ben UTİKAD Yönetim Kurulu’nun en taze üyelerinden biriyim. 2016 kasım ayında göreve geldim. Sağ olsun Emre Eldener Başkanımız bana Denizyolu Çalışma Grubu Başkanlığı görevini önerdi. Ben de memnuniyetle kabul ettim. Bu yönetim kuruluna girdiğim zaman tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızın çalışma azmini gördüm. Sektörü gerçekten daha üst bir noktaya getirme azimlerini çalışmalarını görünce ben de çok şevklendim. Ayrıca DTO seçimlerinde UTİKAD’ı temsilen 37. Komitede yer aldım. Tabi seçim sürecinde çok farklı bir ortamla karşılaştım. Her şeyden önce müthiş arkadaşlıklar kazandım. En başta 37. Komiteden Pınar Kalkavan, Hakan Çendik ve benimle birlikte 3 meclis üyesinin katılımıyla müthiş bir sinerji yakaladık. İnanılmaz güzel ve çok disiplinli çalıştık.  Seçim sonuçları açıklanınca çalışmanın ne kadar önemli olduğunu çok net bir şekilde gördük. Tabi ki diğer komite üyesi arkadaşlara da çok büyük işler düştü. Onlar da canla başla çalıştılar. Her birine buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum. UTİKAD olarak DTO’da  lojistik sektörünü temsil ediyoruz. Tamer Başkanımızın TOBB’da yer almasının önümüzdeki süreçte taşıma işleri organizatörlerine çok olumlu yansımaları olacaktır. Bu da artık biz lojistik firmalarının, TOBB’da da daha etkin var olacağımızın göstergesidir. Orada da aktif rol alacağız ve bu da sektörün bütününe fayda getirecektir. Tamer Başkanın bizim sektöre verdiği önem, değer bizi çok mutlu etti. UTİKAD’ı temsilen, DTO meclis ve komitelerinde yer almamız aynı zamanda Emre Başkanımızın da disiplin kurulunda yer alması bizi gerçekten gururlandırdı. Lojistik sektörünün önemli sorunları ve sıkıntıları var. Bunları DTO’nun desteğini de alarak gerekli mercilerde anlatabilmek bizim için çok önemli.

 

7DENİZ DERGİSİ MAYIS HAZİRAN 2018 SAYISI // RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi