Avustralya, Japonya'ya ait otomobil ithalat gemisi Metis Leader'i mürettebat değiştirmekte gecikmeleri nedeniyle alıkoydu.

 

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF), Panama bandıralı gemide çalışan denizcilerin, Denizcilik Çalışma Sözleşmesi (MLC) uyarınca izin verilen maksimum süreden fazla bir süredir çalıştıklarını belirtti.

 

1 yılın üzerinde gemiden inmeyen mürettebat var

 

Gemide 12 ayın eşiğinde olan beş denizci, 14 ay boyunca bulunan iki denizci ve gemi kaptanı da dahil olmak üzere 15 aydan fazla bulunan üç denizci var.

 

 

Müfettişlerin gemiye girmeleri engellendi

 

ITF'nin Avustralya Koordinatör Yardımcısı Matt Purcell, gemi personelinin sözleşmelerinin tamamlanmasının ardından çalışmayı bırakma hakları olduğunu kaydederek, herhangi bir denizcinin gemiden inip ailesinin yanına dönme talebini reddetmenin zorla çalıştırma anlamına geldiğini söyledi.

 

Purcell, gemi sahibinin acentelerinin, Japon personel şirketi World Marine Company ve WSS Shipping Agencies'in mürettebatın durumunu denetlemek için sendika müfettişlerinin gemiye gelmesini engellemeye çalıştıklarını söyledi.

 

Mürettebat değişikliği olmadan gemi limandan ayrılamayacak

 

Purcell, “Bizim ısrarımızla Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi tarafından geminin alıkonulmasının ardından, kaptan ve birkaç mühendis dahil beş mürettebat Melbourne'dan Filipinler'e geri gönderilecek. Şirket bu yorgun ve bitkin denizcileri eve getirip yerlerine yeni mürettebat getirene kadar geminin limandan ayrılmasına izin verilmeyecek" dedi.

BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi