Mültecilerin sağ salim karaya inmesini sağlayan kaptan Rackete, bir savaş gemisine karşı tehlikeli bir şekilde direniş gösterdiği gerekçesiyle tutuklanmış ve ev hapsine alınmıştı. Sea Watch Başkanı Johannes Bayer, "Kaptanımızla gurur duyuyoruz, tam olarak doğru şeyi yaptı, insanlara güvenli bir yere götürmeye çalışıyor" diyerek Rackete'ye destek mesajı vermişti. Ancak Salvini Rackete’nin gemisini 'korsan gemi' olarak değerlendirdi ve Sea Watch’a büyük bir para cezası kesileceğini söyledi.

 

Tamer Kıran'dan '23 Nisan' mesajı Tamer Kıran'dan '23 Nisan' mesajı

 

Fransa ve Almanya gibi ülkelerin kendilerine tepki göstermesine sert yanıt veren Salvini, "İtalya hiç kimseden ders alacak değil. Özellikle de Fransa'dan" ifadelerini kullandı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass da, "İnsan hayatı kurtarmak insani zorunluluktur. Denizde hayat kurtarmak bir suç olmamalı. İtalyan adaleti suçlamalara bir an önce açıklık getirmeli" ifadelerini kullanarak kaptanı desteklemişti.

 

 

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner da "Limanların kapatılması bir deniz hakkı ihlalidir" demişti. Kaptan Rackete,İtalya'da tekrardan polis merkezine götürülmek üzere araca bindirildi, genç kadına ise halktan büyük destek vardı. Genç kadının ne kadar süre daha ev hapsinde kalacağı ise bilinmiyor.

 

 

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi