Dünyanın tüm büyük limanlarında faaliyet gösteren uluslararası taşımacılık şirketi MSC, konteyner gemileri için Norveç merkezli Jotun ile proaktif temizlik için tasarlanmış bir robotik teknolojisi olan Jotun HullSkater için sözleşme imzaladı.

 

MSC, Jotun HullSkater'ı bu yılın sonlarında 14.000 TEU MSC Eva'ya kurmayı planlıyor.

 

Şirket sistemin kurulumunu Çin'deki GWD Guangzhou Tersanesinde yapılacak.

MSC'den İran'ın el koyduğu gemideki mürettebata ilişkin açıklama MSC'den İran'ın el koyduğu gemideki mürettebata ilişkin açıklama

 

Şirket, gemilerde proaktif biyolojik kirlilik kontrolü için geliştirilen ilk çözüm olduğunu ve tipik bir gemide CO2 emisyonlarını yüzde 12,5 azaltma potansiyeli sunduğunu açıkladı.

 

Robot, su altındayken Norveç'teki bir kontrol merkezinden uzaktan kontrol ediliyor.

 

Jotun, tarafından yapılan açıklamada, robotun gemi sahiplerinin temizlik ihtiyacını en aza indirdiğini, yakıt maliyetlerini düşürdüğünü ve filo esnekliğini optimize ettiğini kaydetti. 

 

Şirket Yöneticisi Alberto Genovesi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gelişmiş filolarına uzun yıllardır birinci sınıf kirlenme önleyici kaplamalar sağlamak için MSC ile ortak çalıştık ve HSS'nin iş paydaşları için hem iyileştirilmiş çevresel performans hem de gelişmiş verimlilik ve maliyet kontrolü sağlama hedefleriyle uyumlu olacağını biliyorduk. HSS, bu açıdan açık bir kazan-kazan diyor" dedi. 

 

MSC'den Giuseppe Gargiulo ise, "HSS'nin biyolojik kirlilik sorununu çözmeye yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu da doğal dünya için güçlü faydalar anlamına geliyor. Azaltılmış emisyonlar ve istilacı türlerin daha az yayılması yoluyla. İşimiz müşterilerimiz ve toplumumuz için daha iyi sonuçlar ortaya çıkarmak" diye konuştu. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi