MSC Cruises, Blue Port kutlamalarının final gecesi olan 9 Kasım’da Almanya Hamburg’ta çevresel açıdan en gelişmiş yeni amiral gemisi MSC Grandiosa’yı denize indirdi. Şirketin bugüne kadarki en uzun süreli tören kutlamalarının bir parçası olarak MSC Cruises, dünya çapında 14,000’den fazla seyahat acentesi ile tanışacak. Denize indiriliş töreninin ardından MSC Grandiosa, 23 Kasım’da 7 gecelik turlarına başlamadan önce Southampton İngiltere; Lizbon Portekiz; Barselona İspanya; Marseille Fransa ve Cenova İtalya’yı ziyaret ederek kapsamlı bir tur gerçekleştirecek.

OLAĞANÜSTÜ BİR GEMİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ ETKİNLİKLER

Hem denizde hem de karada iyileştirilmiş çevresel performans sunmak üzere daha temiz hava emisyonları ile tasarlanan MSC Grandiosa, son çevresel teknolojilerle donatılmış olup, denizde sürdürülebilirlik için yepyeni bir standart ortaya koyuyor.

 

Her yaş grubundan misafirlerimiz, gemide ilgi çekici ve heyecan verici bir takım hizmetler bulacaklar. Bunlardan bazıları;

  • Cirque du Soleil at Sea ekibinden MSC Cruises misafirlerine özel iki yeni gösteri
  • Uluslararası mağazalar ve restoranlarla dolu 93 metre uzunluğunda Akdeniz tarzı gezinti alanı
  • Edgar Degas’ın Danse Dessin sergisinden gravürler içeren etkileyici bir sanat deneyimi
  • İş ortaklarımız Chicco ve LEGO ile tasarlanan özel çocuk alanları
  • Her kabinde bulunan dünyanın ilk dijital cruise asistanı ZOE     

 

6 Kasım tarihinde Hamburg’a gelişi ile Alman şehri Blue Port’ta göz alıcı muhteşem bir ışık şovunun yıldızı MSC Grandiosa! MSC Cruises’in uzun soluklu okyanus taahhüdünü sembolize etmek üzere denizi hatırlatan mavi tonlardaki, ünlü sanatçı Michael Batz’ın yaratıcılıyla hazırlanan göz kamaştırıcı ışık gösterisi Blue Port limanını ve gemiyi aydınlattı. Böylece Hamburg Elbe Nehri’nde üzerinde ünlü Elbphilharmonie konser salonunun yanında MSC Grandiosa’nın çarpıcı silueti ışıldadı.  

 

Geleneksel denize indiriliş töreni, gemi içerisinde farklı noktalarda yetenekli sanatçı, TV sunucusu, model ve şarkıcı Michelle Hunziker ve Almanya’nın favori sanatçılarından TV programı sunucusu & aktörü olan Jochen Schropp tarafından yönetildi.

 

Şenlikler burada da bitmedi - Canlı müzik ve gıda kamyonları eşliğinde Elbe Nehri üzerindeki amaca yönelik inşa edilmiş olan “MSC Village” 5,000 kişiyi ağırlayarak etkinlik ve şenlikleri kıyıya taşıdı. Ziyaretçilere, spiker ve sunucu popüler Alman TV çifti Annemarie & Wayne Carpendale eşlik etti.

Yeni inşa ham petrol tankeri kontratları yüzde 490 arttı Yeni inşa ham petrol tankeri kontratları yüzde 490 arttı

 

Tören için MSC Grandiosa Elbphillharmonie’yi geçerken binayı ve gemiyi aydınlatan özel bir ışık gösterisi gerçekleşti. Ünlü yıldız Sophia Loren’in isimlendirdiği 15. MSC Cruises olan MSC Grandiosa Elbe Nehri’nin merkezinde yerini aldı ve havai fişek gösterisi izleyicilerini büyüledi. Daha sonra MSC Grandiosa, göz kamaştırıcı mavi gece geçidinden geçerek iskeleye geri döndü ve böylelikle yeni geminin denize indiriliş töreninde final gecesi tamamlandı.

 

Gemide misafirlere, Gala Yemeği’nde için 3 Michelin yıldızlı ünlü Alman şef Harald Wohlfahrt tarafından oluşturulan dört çeşit yemek hazırlandı.

 

93 metre uzunluğundaki ikonik Akdeniz tarzı gezinti alanında bulunan Galleria Grandiosa'da Alman DJ Mousse T müzikleri ve İngiliz şarkıcı Emma Lanford'un göz dolduran performansları misafirleri büyüledi. 

 

MSC Grandiosa, 23 Kasım’dan itibaren düzenli olarak 7 gecelik Batı Akdeniz seyahatlerine başlayarak, Cenova ve Civitavecchia İtalya, Palermo Sicilya,  Valetta Malta, Barcelona İspanya ve Marsilya Fransa durakları ile 6 limana uğrayacak.

 

MSC Grandiosa’nın diğer özellikleri:

 

  • Gemi Adı: MSC Grandiosa
  • Gemi Sınıfı: Meraviglia-Plus
  • Teslim Tarihi : 31 Ekim 2019
  • Gross tonaj: 181,000
  • Yatak kapasitesi: 4,842
  • Toplam Yolcu Kapasitesi: 6,334
  • Personel Sayısı: 1,704
  • Kabin Sayısı: 2,421
  • Uzunluk / yükseklik: 331.43 m / 65 m
  • Maksimum Hız: 22.3 knots

 

 

Editör: Haber Merkezi