MSC Cruises ve Fincantieri, toplamda 2 milyar Euro’yu aşan dört ultra lüks yolcu gemisinin yapımı için anlaşma  imzaladıklarını duyurdu.İlki 2023 yılı ilkbaharında teslim edilecek olan gemiler, yaklaşık 64.000 gross tonluk brüt tonaja sahip olacak ve ayrıca 500 lüks kabini ile göz dolduracak. Kalan diğer üç gemi ise birer yıl arayla önümüzdeki üç yıl içinde hizmete girecek.Gemiler, diğer özelliklerinin yanı sıra, denizlerdeki en iyi ve en son teknoloji çözümlerini bünyesinde barındıracak. Üstün yeniliklerle donanmış bir tasarıma sahip olacak gemiler misafirlerine konfor ve dinlenme için de çığır açan imkanlar sunacak.

 

“2024 hedefimiz 70 milyar olmalı” “2024 hedefimiz 70 milyar olmalı”

MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu, gemi içinde gemi lüks konseptimizin (ship-within-a-ship concept) büyük başarısının ardından misafirlerimizin ultra lüks segmente de girmemizi istemelerinin bir sonucudur ve MSC Yacht Club tarafından sunulan hizmetlerin bir gelişimidir. Bu gemiler, ebatları sayesinde eşsiz rotalar sunabilecek ve misafir hizmetlerini, halihazırda sunduğumuz MSC Yacht Club butler hizmetini de içerecek şekilde, başka bir seviyeye taşıyacaktır.”

Mr. Vago sonrasında sözlerini şöyle devam etti, “Bu yeni siparişle birlikte Fincantieri ile olan ortaklığımızı daha da geliştiriyor olmaktan özellikle memnuniyet duyuyorum. Ödüllü Seaside ve Seaside-Evo sınıfı zaten sektörde çığır açıcı ve yenilikçi tasarımlar olarak kabul edilmekteydi. Biz şimdi, Made in Italy damgası ile özdeşleşen en üst kalite ve standartları sergileyecek gemilerle denizde ultra lüks yeni standartlar oluşturacak başka bir sınıfı devreye sokuyoruz.”

Fincantieri CEO'su Giuseppe Bono ise konuya ilişkin olarak şunları ifade etti: “Bugün, dünyanın dört bir yanında çok iyi tanınan;  biri İtalyan, diğeri güçlü İtalyan DNA'sına sahip iki markanın önemli bir yapım programını açıklamalarının gururunu yaşıyoruz. MSC Cruises'ın lüks segmentte yeni bir gemi sınıfı için, tasarımlarımızı hem güvenlik hem de teknolojik içerik açısından ileri özelliklere sahip bulmaları ve de ayrıca misafirlerin konforuna özel önem veren yeni nesil gemiler için yardımcı tasarımlar olarak görmelerinden son derece memnunuz. Bu proje ile birlikte Fincantieri, sipariş defterindeki yolcu gemi sayısını 53’e yükseltmenin gururunu taşımaktadır”.

MSC Cruises Türkiye Direktörü Angelo Capurro ise şu sözleri dile getirmiştir:

“Ultra lüks segmente girmek, sunduğumuz hizmetler açısından heyecan verici bir gelişmedir. Böylelikle Türk misafirlerimiz 2023 yılından itibaren, MSC Yacht Club deneyimimize ek olarak, pazarın en yüksek hizmet segmentinde daha geniş beş yıldızlı cruise yolculuğu seçeneğine sahip olacaklar. Gelecekte ultra lüks gemilerimizde, özel yat deneyimine yakın bir hizmet sunacağız.”

Editör: Haber Merkezi