İsviçreli konteyner taşımacılığı devi Mediterranean Shipping Company (MSC), Çin Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı bir enstitü olan China Waterborne Transport Research Institute ile karbondan arındırma ve sürdürülebilir nakliyeyi teşvik etmek için bir mutabakat zaptı imzaladı.

 

Her iki firmada, 3 yıllık anlaşma kapsamında araştırma ve geliştirmeye, bilgi paylaşımına ve iş işbirliğine dayalı bir süreç oluşturacak.

 

Her kuruluştun bir başkan atanması planlanırken, faaliyetlerin uygulanmasından sorumlu bir çalışma komitesi ile birlikte yönlendirme komitesine liderlik edecek. Araştırma çalışmalarının sonuçları üzerinde değerlendirmeler yapmak üzere endüstriyel uzmanlar da davet edilecek.

 

Çin’de kargo gemisi köprüye çarptı: 4 kişi kayıp Çin’de kargo gemisi köprüye çarptı: 4 kişi kayıp

Ortaklar ayrıca, önümüzdeki aylarda Çin denizcilik endüstrisinin düşük karbonlu gelişimi için teknik yollar ve ilgili stratejiler üzerinde çalışacak.

 

'Yakın işbirliğini dört gözle bekliyoruz'

 

MSC Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bud Darr, "Sürdürülebilirlik ve iklim sorunlarına odaklanma, Çin'de gündemin üst sıralarında yer alıyor. İnovasyonu ve Ar-Ge'yi hızlandırmak için Çin Su Taşımacılığı Araştırma Enstitüsü ile yakın işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

 

MSC, emisyonların azaltılmasına yardımcı olmak ve filosundaki konteyner gemilerinin verimliliğini artırmak için aktif olarak çalışıyor. Şirket, enerji verimliliğine yaptığı yatırımı tamamlamak için hidrojen, amonyak, metanol ve sentetik yakıtlar gibi bir dizi farklı yakıt seçeneği üzerinde çalışmaya devam ediyor.

 

Şirket, Temmuz 2021'de metanolün güvenli ve geleceğe dönük bir yakıt olarak kullanımı konusunda bilgi paylaşımı ve deneyim oluşturmak için Metanol Enstitüsü'ne katıldığını açıkladı.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi