İsviçre merkezli MSC Cruises, karbon nötr operasyonlarıyla ilk küresel seyir hattı olacağını açıkladı.

 

Şirket, filo denizcilik faaliyetlerinden kaynaklanan tüm doğrudan karbondioksit (CO2) emisyonlarının, sera gazı emisyonları üzerinde harekete geçen uluslararası kuruluşlar tarafından geliştirilen karbon ofset projelerinin bir karışımı ile dengeleneceğini söyledi.

 

MSC Cruises, ofsetlerin yanı sıra diğer tüm ilişkili kalemlerin tüm maliyetlerinin doğrudan ve tamamen şirket tarafından karşılanacağını belirtti.

 

Özellikle, MSC Cruises, okyanus ve kıyı habitatlarını koruyan ve restore eden ve aynı zamanda şu anda olduğundan daha fazla CO2 emen projeleri içeren bir karbon ofset portföyü geliştirmeyi amaçlamaktadır.

 

MSC Cruises Genel Müdürü Pierfrancesco Vago, “CO2 dengelemesinde lider tedarikçileriyle birlikte çalışacağız ve CO2 emisyonlarını en yüksek düzeyde bütünlük ile telafi edebilecek krediler alacağız. Vizyonumuz ayrıca ölçülebilir toplum yararları sağlayan, çevreyi koruyan ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini destekleyen projelere yatırım yapmak” dedi.

 

8 Kasım’da yapılan duyuru, MSC Cruises'ın çevre açısından en gelişmiş yolcu gemisi olan MSC Grandiosa'nın hizmetine girmesiyle aynı zamana denk geldi.

 

MSC'den İran'ın el koyduğu gemideki mürettebata ilişkin açıklama MSC'den İran'ın el koyduğu gemideki mürettebata ilişkin açıklama

Meraviglia-Plus yolcu gemisi geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlanan denemelerin ardından teslim edildi.

 

Yeni yapı, nitrojen oksit emisyonlarını yüzde 90 oranında azaltmak ve saf su ve nitrojene dönüştürmek için seçici bir katalitik indirgeme sistemi içeren iki yeni teknolojik yenilikle donatıldı. Gemide ayrıca, deşarjlar üzerinde neredeyse sıfır etkiye neden olacak ve Baltık Denizi ve Alaska gibi hassas ortamlarda çalışmasına izin verecek bir atıksu arıtma sistemi bulunuyor.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi