İsviçre merkezli kruvaziyer firması MSC Cruises, şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük yolcu gemisi MSC Seashore'yi teslim aldı. İtalya merkezli gemi inşa firması Fincanteri tarafından inşa edilen MSC Cruises'ın yeni amiral gemisi yeni nesil çevre teknolojileri ve ekipmanı ile donatıldı.

 

Gemideki ekipmanlar, kükürt oksit emisyonlarında yüzde 98 ve nitrojen oksit emisyonlarında yüzde 90 azalma sağlaması beklenen hibrit egzoz gazı temizleme sistemleri (EGCS) ve seçici katalitik indirgeme sistemleri (SCR) içeriyor. Arıtma standartlarını karşılayan geminin atıksu arıtma sistemi, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) MEPC 227(64) Kararına uygun olarak tasarlandı.

 

EVO sınıfı gemi ayrıca, COVID-güvenli operasyonları desteklemek için virüslerin ve bakterilerin yüzde 99'unu ortadan kaldırması beklenen “Güvenli Hava” UV-C lambalı hava temizleyici teknolojisi ile donatıldı.

 

Geminin yapımı İtalyan ekonomisine 5 milyar Euro'luk katkı yarattı 

 

Teslimi gerçekleştirilen gemiye ilişkin değerlendirmede bulunan MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, "MSC Seashore'un inşası, İtalyan ekonomisi üzerinde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık beş milyar avroluk ekonomik etki yaratan bir yatırımdır" dedi.

 

Kardeş gemisi 2022'de hizmete girecek 

 

MSC Cruises, çevre dostu teknolojilere yatırım yaparak, 2050 yılına kadar net karbon nötr operasyonlar gerçekleştirmedeki konumunu iyileştirmeyi hedefliyor.

 

Bayram, 150 milyon liralık ciro ile turizm sektörüne ilaç oldu Bayram, 150 milyon liralık ciro ile turizm sektörüne ilaç oldu

MSC Seashore, Akdeniz'deki ilk seferine Cenova, Napoli, Pompeii, Messina, Valletta, Barselona ve Marsilya'da başlayacak. Kuzey Amerika'daki ilk çıkışını Kasım 2021'de Miami'de yapacak.

 

MSC Seashore'un kardeş gemisi MSC Seascape ise şu anda Fincantieri Monfalcone tersanesinde yapımı devam ediyor. Geminin 2022'nin sonlarında hizmete girmesi planlanıyor. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi