MSC Cruises, 2050 yılına kadar kruvaziyer operasyonlarında net sıfır sera gazı emisyonu sözü verdi. Yapılan açıklamaya göre, hem MSC Cruises hem de Explora Journeys'i kapsayacak olan bu hedef, IMO'nun denizcilikten kaynaklanan emisyonları 2008'e kıyasla 2050'ye kadar yüzde 50 azaltma hedefinin ötesine geçiyor. Bu durum ise şirketi gerekli teknolojik ve yakıt geliştirmesinin yanında çalışmalarını hızlandırmak için bir yarışa sokuyor.

 

20 bin yerli turist bayramda Yunan adalarına gidecek 20 bin yerli turist bayramda Yunan adalarına gidecek

150'yi aşkın şirketin küresel denizcilik endüstrisinin 2050 yılına kadar karbondan tamamen arındırılması kampanyasının imzacılarından biri olan MSC Cruises, eylem çağrısının üç talep içerdiğini ve bunların "2050 yılına kadar sıfır emisyonlu nakliye için bir hedef belirlemek, 2030 yılına kadar ticari olarak uygulanabilir sıfır emisyonlu gemileri konuşlandırmak ve özel ve kamu sektörleri tarafından ortak eylem" olarak açıkladı.

 

MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, "Üç yüz yılı aşkın denizcilik mirasına sahip bir aile şirketi olarak, deniz çevremize ve gezegenimize karşı her zaman derin bir sorumluluk hissettik. Bugün, önümüzdeki otuz yıl içinde net sıfır emisyonlu bir geleceği benimseyerek taahhüdümüzü bir adım daha ileriye taşıyoruz. Bunu, filomuza dağıtılacak yenilikçi, en son teknolojilerin hızlandırılmış gelişimine ve uygulanmasına yatırım yaparak ve başka bir şekilde destekleyerek, çevresel performans çıtasını sürekli yükselterek ve sektörümüzü ileriye taşıyarak başaracağız" dedi.

 

Vago, şöyle devam etti: "Operatörler, tersaneler, teknoloji üreticileri, akademik kurumlar, kamu otoriteleri ve hükümetler arasında işbirliği esas olacak. İlerlemeyi mümkün kılan bu tür ortaklıkların şimdiden cesaret verici işaretleri var, ancak daha fazlası yapılabilir ve yapılmalıdır. Tüm tarafları bu amaç için durmaksızın çalışmaya ve sektörümüzde bir sonraki büyük enerji dönüşümünü gerçekleştirmeye çağırıyorum."

 

Vago, MSC'nin son yıllarda filosunda enerji verimliliği ve operasyonel iyileştirme önlemleri uygulayarak sera gazı emisyon yoğunluğunu azaltmaya odaklandığını söyledi. Filo genelinde yıllık yüzde 2-4 verimlilik artışı sağlayan şirketin, 2019 yılına kadar 2008'e kıyasla yüzde 28'lik bir verimlilik artışı sağladığını ve IMO'nun 2030'daki yüzde 40'lık yoğunluk azaltma hedefini karşılamak için 'iyi yolda' olduğunu söyledi. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi