Mediterranean Shipping Company (MSC), birçok gemi gibi Caofeidian limanı yakınlarında sıkışmış olan Anastasia isimli gemi için uzun süredir mürettebat değişikliği çözümü çağrısında bulunuyordu.

 

Mürettebat üyelerinin çoğu, Covid-19 ile ilgili seyahat kısıtlamaları nedeniyle başlangıçta beklenenden birkaç ay daha uzun süredir denizdeydi. 

 

MSC yaptığı açıklamada, "MSC, ilk olarak Anastasia'yı MSC'den kiralayan şirketin gemiyi üçüncü bir tarafa alt-kiraya verdiğini ve gemideki kargonun satılması ve satın alınmasıyla ilgili ticari tarafların ticaret sorunu etrafında ortaya çıkan siyasi belirsizliğe yakalandığını anlıyor" dedi.

 

Japonya seçeneği önceliklendirildi

 

"MSC, gemi ve kargosunun kontrolünü elinde bulunduran gemi kiralayan ve ticari tarafları, Çin sularına varmadan önce ve yine Çin'in Caofeidian Limanı'nın dışında demirliyken çeşitli yerlerde mürettebat değişikliğine izin vermeye ikna etmeye çalıştı, ancak covid-19 koruyucu önlem, Çin'de normalde mevcut olan birçok seçeneği kapattı" denilen açıklamada, MSC'nin mürettebatı gerekli rahatlamayı sağlamanın ve gemi kiralayıcılarının ihtiyaç duyabileceği şekilde geminin hizmete devam etmesini sağlamanın en hızlı ve en verimli yolu olarak Japonya seçeneğini önceliklendirdiği kaydedildi. 

 

4 Şubat'ta Japonya'ya gittiler

 

Birkaç başarısız girişimden sonra, denizcilerin refahı konusunda artan bir endişe olduğuna işaret edilen açıklamada, "Hintli ve Çinli yetkililer arasında diplomatik düzeyde çabalar da dahil olmak üzere tüm olası mürettebat değişikliği seçeneklerini tüketen geminin bakımını yapan ve mürettebatını organize eden MSC, Anastasia'nın kaptanına kısa bir atlama yapmasını tavsiye etmekten başka çaresi kalmadı. Denizcilerin güvenliği ve refahı konusundaki ciddi endişelerin yoğunlaşmasının ardından 4 Şubat'ta Japonya'ya gittiler ” denildi.

 

MSC, Çin ve Hindistan hükümetlerinin, geminin Japonya'ya gitmesinden bu yana medyada yer alan resmi açıklamalara göre, "Anastasia'da mürettebat değişikliğini onaylamış göründüğünü görmekten memnuniyet duyuyor" şeklinde ifade edildi.

 

Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?

Çoğu Hint uyruklu 18 denizcinin 10 Şubat 2021 tarihinde Anastasia'dan ayrılması ve aileleriyle yeniden bir araya gelmek üzere MSC tarafından ülkelerine gönderilmeden önce kapsamlı tıbbi muayenelerden geçmeleri planlanıyor .

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi