Geçtiğimiz Ocak ayının son günlerinde Gine Körfezi açıklarında korsan saldırısına uğrayan İngiltere merkezli Borealis Denizcilik’in işletmesindeki M/V Mozart gemisinin Kaptanı Mustafa Kaya, saldırı sırasında gösterdiği cesaret ve verdiği mücadeleden dolayı sigorta şirketi DNK tarafından plaketle ödüllendirildi.

 

23 Ocak 2021 yılında kaçırılan M/V Mozart adlı konteyner gemisinin birinci Kaptanı Mustafa Kaya, cesaretinden dolayı plaketle ödüllendirilmesinin çok gurur verici olduğunu belirtti.

 

İTÜ Denizcilik Fakültesi 2000 Güverte mezunu Uzakyol Kaptanı Mustafa Kaya, “Hayatımda en güzel anlardan birini yaşadım. Böyle bir plaketin DNK tarafından ilk defa bir kaptana verildiğini öğrenmek benim için gurur vericiydi. Özellikle korsan saldırısı anında köprü üstünde yaşananları VDR kayıtlarından dinlediklerini ve göstermiş olduğumuz cesaret ve mücadeleye hayran kaldıklarını tarafıma beyan etmeleri beni gururlandırdı. Bu plaketi benimle beraber olan ve aynı cesareti gösteren tüm M/V Mozart personeli adına aldım” dedi.

Çanakkale Boğazı'nda karaya oturan tekne kurtarıldı Çanakkale Boğazı'nda karaya oturan tekne kurtarıldı

 

Ne olmuştu?

 

23 Ocak 2021 yılında M/V Mozart adlı konteyner gemisi, Sao Tome açıklarında içinde 15 mürettebatla birlikte korsanlar tarafından kaçırılmıştı. Gemiye baskın yapan korsanlara karşı geminin kaptanı Mustafa Kaya başta olmak üzere denizciler, büyük bir cesaret örneği göstererek karşı koymuşlardı. Gemide 1’i Azerbaycan Türk olmak üzere, 18 Türk mürettebat olmak üzere toplam 19 personel bulunuyordu.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi