Güllük Körfezi’nin en güzel noktaları Yalıkavak ve Didim bu yıl da muhteşem bir mücadeleye ev sahipliği yapacak. İki yakayı birleştiren, birbirinden farklı türde av veren Güllük Körfezi’nin muhteşem suları ağustos ayında, balık avı tutkunlarını maceraya sürükleyen festival tadında MOST ve DOST yarışmalarıyla şenleniyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan MOST (Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası) 12-15 Ağustos tarihlerinde Yalıkavak Marina'da, 3’üncüsü düzenlenecek olan DOST Didim (Didim Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası ) ise  19-22 Ağustos tarihlerinde D-Marin Didim’de yapılacak.

 

 

BITCI.com, Yalıkavak Marina ve D-Marin Didim Marina’nın ana sponsorluğunda benzersiz bir deneyime dönüşecek turnuvalarda, katılımcılar nefes kesen bir deneyime sahip olacak. Ulusal Amatör Balıkçılık Sirküleri ve merkezi Amerika’da bulunan ve geçtiğimiz yıl kuruluşunun 82. yılını kutlayan IGFA’nın (International Game FishAssociation) kuralları çerçevesinde düzenlenen MOST Bodrum ve DOST balık turnuvalarının her birine 50 sportif balıkçı teknesiyle beraber toplam 500 yarışmacıkatılacak.

 

 

Mekin Gözen (Gözen Havacılık YKB.), Turgut Konukoğlu (Sanko Holding), Mim. Sinan KURAN (KRN Mimarlık), Necmettin Yay (Seafari Balıkçılık CEO’su), Av. Erim Bener (Bener Hukuk Bürosu), Sinan Kosif (Kosifler Grup), Av. Can Özer (Özer Hukuk Bürosu), ve Dr. Serdar Günseren (IGFA Türkiye); hepsi kendi alanında uzman isimlerden oluşan yönetim kurulu üyeleri ile iş dünyasının profesyonelleri MOST ve DOST turnuvalarında bir araya geliyor.

 

Balıkçılardan sigorta teşviği talebi Balıkçılardan sigorta teşviği talebi

 

MOST ve DOST Turnuvaları deniz turizminin gelişimine katkı sağlıyor

 

Son yıllarda dünyanın en popüler hobileri arasında yer alan “sportif balıkçılık” ülkemizde de önemli takipçilere sahip. Bu hobi için üç tarafı denizlerle çevrili bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde iş dünyasının önde gelen isimleri ve birçok doğa ve deniz sever ünlünün yanısıra toplumun her kesiminden kişiler ve aileleruluslararası sportif balıkçılık turnuvalarına büyük bir keyif ve heyecanla katılıyor.Sportif balıkçılığın turizme, ekonomiye ve çevreye olan katkılarından yola çıkarak, bu konularda önemli farkındalıklar yaratmayı misyon edinen MOSTve DOST, bu sene de gerçekleştireceği turnuvalar ile Türkiye’de “Sportif Balıkçılığın” heyecanını tüm ülkede yaşatmanın gururunu yaşıyor.

 

 

Her biri 4 gün sürecek olan turnuvalarda, katılıma uygun donanımdaki tekneler, mavi kanat orkinos balığının yanı sıra bölgede bolca av veren diğer balık türlerini avlayacak, yakaladıkları balıkların boyları ve ağırlığına göre puan kazanacak. Balıkların denize sağlıklı olarak geri bırakılması ise yarışmacılara kazandırdıkları yüksek puanlarla büyük ödüle daha çok yaklaştıracak. OffshoreBig Game (Açık Deniz büyük balık avı) kategorisinde düzenlenen MOST Bodrum ve DOST Didim, tüm bu özellikleri ve yurt dışından katılan birbirinden önemli konukları ile sportif balıkçılığın Türkiye’deki tüm balık severlerin heyecanla takip ettiği bir yarışma haline geldiğinin sinyallerini şimdiden veriyor.

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi