Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor

Dünya çapında deniz ve iç su yollarında ve diğer zararlı madde dökülmeleri için acil müdahale hizmetleri sunan Most Denizcilik, Türk sularındaki tehlikeli maddelerin tespitine yardımcı olmak için uzaktan kumandalı Falcon aracı satın aldı.

 

MOST Denizcilik acil durum müdahale ekibi, olayı tespit etmeye, gözlemlemeye ve tehlikeyi önlemeye hazır, kameralar ve çoklu sensör dedektörleriyle tamamlanmış hızlı konuşlandırması için Saab Seaeye''den özel olarak Falcon ROV'u seçti.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Saab Seaeye, "Falcon'un hızlı müdahale yeteneği, onu ekonomik kayıp ve çevre kirliliğinin ciddi sonuçlarından kaçınmak için hızın gerekli olduğu hidrokarbon kaçağı tespiti için hayati bir kaynak haline getiriyor" dedi.

 

300 metre ve 1000 metre derinliğe sahip Falcon, sınıfında dünyanın en çok satan su altı aracıdır.

 

Saab Seaeye'ye göre Falcon'un başarısı, Saab Seaeye'nin iCON akıllı kontrol mimarisi ile geliştirilmiş kompakt ve kullanımı kolay metre boyutlu bir araca yerleştirilmiş beş güçlü itici ile çok yönlü bir kaynak olarak ününden geliyor.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi