TMMOB Gemi Mühendisleri Odası bu yıl 10.'sunu düzenlediği Gemi Mühendisliği Haftası’18 etkinliklerinin içerisinde 64. kuruluş yıl dönümünü 15 Aralık 2018 tarihinde Titanic Businness Otel’de kutladı. Geceye, TBMM Başkanı, GMO Üyesi  Binali Yıldırım, 65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili, GMO Üyesi, Ahmet Arslan,  T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü ve GMO üyesi Salim Özpak, T.C. UDHB Eski Müsteşarı Suat Hayri Aka, T.C. UDHB eski Müsteşar Yard. GMO Üyesi  Ahmet Selçuk Sert, HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naiboğlu, İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, Piri Reis Üniversitesi Rektörü ve GMO üyesi  Prof. Dr. Oral Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başaran Bayrak, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı ve GMO üyesi Ş. Fazıl Uzun, TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı  Feramuz Aşkın, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu’un yanı sıra dekanlar, sektörün ileri gelenleri, üyeler ve aileleri katıldı.

 

Salih Bostancı: "Meslek odaları bilimi ve teknolojiyi rehber edinmeli"

Gece, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’nın açılış konuşması ile başladı. Bostancı, TBMM Başkanı, GMO Üyesi Binali Yıldırım ve 65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili, GMO Üyesi Ahmet Arslan’a ve değerli sektör temsilcilerine teşriflerinden dolayı teşekkür ederek meslek odalarının siyasi girdabın karanlığından kurtulup, kuruluş amacı doğrultusunda yalnızca bilimi ve teknolojiyi rehber edinip ülkesinin ve mesleğinin gelişimine hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. Bostancı, üniversite ve sanayi arasındaki köprüyü kurabilecek olan tek yapının meslek odaları olduğunu ifade etti. Konuşmasında sektörün bugününü değerlendirip, geleceğe yönelik atılması gereken adımlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Ardından, geceye sponsor olarak destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

 

65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, GMO gecesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek sözü TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a bıraktı. Ardından Bostancı, Arslan’a Gemi Mühendisleri Odası’nın 64. yıl dönümü anısına hediyesini takdim etti.

 

"Binali Yıldırım: "600 bin tonluk bir kapasitemiz vardı"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın “Tersanelerin sayısının artmasıyla da 600 bin tonluk bir kapasitemiz vardı, yıllık 4,5 milyon ton kurulu kapasiteye geldik, çalışan sayısı 30 bin civarında. Sektöre, yan sanayiye hizmet verenleri de kattığımızda 120 bine, aileleriyle birlikte 500 bine yaklaşan bir nüfus, gemi inşa sektöründe ve yan sanayisinde geçimini sağlıyor” dedi. Küresel krizden gemi inşa sektörünün dünya çapında etkilendiğini, yavaş yavaş gemi inşada bir hareketliliğin başladığını, tekrar piyasanın yükseldiğini belirtti.

 

Meslekte 60. 50. 40. ve 25. yılını dolduran üyelere plaket verildi

DTO’nun Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı yapıldı DTO’nun Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı yapıldı

Bostancı TBMM Başkanı Yıldırım’a, kendi el yazısıyla yaptığı üyelik başvuru formunu hediye etti. Oda Gecesinde meslekte 60. 50. 40. ve 25. yılını dolduran üyelere plaket takdim edildi. Ardından “Gemi Mühendisliği Haftası’18 “ etkinliklerine sponsor olan firmalara plaketleri verildi. Plaket töreni sonrasında, gelenekselleşen piyango çekilişi yapılarak, kazananlara hediyeleri verildi.

 

Editör: Haber Merkezi