Mersin'in Silifke ilçesindeki gölde bir balıkçı teknesi alabora oldu. 3 kişinin bulunduğu teknedeki 2 kişi hayatını kaybetti.

 

Arkum Mahallesi'nde denizle bağlantısı olmayan küçük bir gölde 3 kişi gece saatlerinde balık tutmaya çıktı. Teknenin alabora olması sonucu 3 kişi göle düştü. Teknedekilerden H.G, kendi imkanlarıyla kurtularak karaya çıktı. Haber verilmesi üzerine Sahil Güvenlik ve AFAD ekipleri arama başlattı, K.D, ve C.Y'nin gölde cansız bedenleri bulundu. K.D, ve C.Y'nin cenazeleri Silifke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Hastanedeki işlemleri tamamlanan cenazeler, otopsi için Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Tekneden kurtulan H.G'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

'Tekneye tutunmaya çalışan bir kişiyi sudan dışarı çıkardım'

 

Mersin'de deniz üstü sanayi fırsatları gelişecek Mersin'de deniz üstü sanayi fırsatları gelişecek

Görgü tanığı Afgan Abdülrahman Dil Muhammed, gazetecilere olay anını şöyle anlattı: "Saat 22.30 sıralarında 3 kişi gölde balık tutuyordu. Bir süre sonra suda çırpınma seslerini duyunca evden dışarı çıktım. Tekneye tutunmaya çalışan bir kişiyi sudan dışarı çıkardım. Onu kurtardıktan sonra suda çırpınan diğer 2 kişiyi göremedim, batmaya başlamışlardı. Olayın ardından jandarmaya haber verdim. Ekipler gelip diğer 2 kişiyi sudan çıkardı. Onlar hayatını kaybetmişti."

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi