Mersin Büyük Şehir Belediyesi deniz yüzeyinin temizlenmesi ve korunması amacıyla çalışmalara başladı. Denetim botu, fiber tekne ve deniz süpürgesi gibi araçlarla yapılan temizlik işleminin ardından tam donanımlı bir koruma sağlanıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, etkin ve verimli bir şekilde çalışmalar yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın projelerinin, çevreyi hem koruduğu hem de ekonomiye katkı sağladığı belirtildi.

 

Hem temizleniyor hem de korunuyor

 

Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri, deniz kirliliğini önleyen projeler, denetimler, çöpleri enerjiye çeviren tesisler, elektrik ve elektronik atıkların dönüştürülmesi projeleri ile hem çevrenin korunması hem de kirliliğinin önlenmesi konusunda eğitimler ile ile sürdürülebilir bir çevre koruma bilincinin oluşturulmaya çalışıldığı belirtilen açıklama şöyle devam etti; “Akdeniz’in incisi Mersin’in sahip olduğu denizi, alınan deniz denetim botu, katı atıkların deniz yüzeyinden temizlenmesi için alınan fiber tekne ve deniz süpürgesi gibi araçlarla hem denetleniyor hem temizleniyor hem de korunuyor.

 

Ayrıca limanı ile pek çok yük gemisinin geçiş noktası olan Akdeniz’de olası petrol/yağ dökülmesi, sızıntılarının önüne geçilmesi amacıyla Çamlıbel Balıkçı Barınağı Tesisi’nde yer alan acil müdahale ekipmanları ile tam donanımlı bir koruma sağlanıyor.”

 

ONE ilk AB karbon tahsisatı işlemini tamamladı ONE ilk AB karbon tahsisatı işlemini tamamladı

Kocamaz: Per çok projeyi hayata geçiriyoruz

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, “Halkımızda çevre bilinci oluşturmak amacıyla pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. İlimizin çevre sorunlarını bilimsel yöntemlerle belirledik. Hizmetlerimizde bu verileri kullanmaya başladık” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi