Merkez bankalarının virüs salgınının etkilerini azaltmak için devreye girmeye başlaması, açıklamaların arka arkaya gelmesi piyasalardan olumlu yanıt buldu. ABD piyasaları artıda kapanırken, Asya piyasaları da Japonya hariç artıda seyrediyor.

 

Dün, günün ikinci yarısında 6,20'nin altına gerileyen ve 6,16 seviyelerine kadar çekilen dolar/TL kuru, bu sabahki işlemlerde de 6,18 civarında fiyatlanıyor. Euro/TL de 6,89'un hemen üzerinde.

 

Petrol fiyatlarındaki 48 doları bulan düşüş, petrol üretici ülkelerden gelen arz kesintisi sinyalleriyle biraz da olsa frenlenmiş durumda. Dün yüzde 4 civarında değer kazanan petrol fiyatları bu sabah saatlerinde 53 dolar seviyelerinde. Spot altının onsu ise 1600 doların altına çekildi.

 

Yurt içinde piyasalar enflasyon verisinde

 

Yurt içinde ise gözler saat 10.00'da açıklanacak olan şubat ayı enflasyon rakamlarında olacak. Enflasyona yönelik beklenti 0,65 civarında artış yönünde... Enflasyonun beklentiler paralelinde gelmesi durumunda yıllık enflasyon yüzde 12,7 seviyelerine ulaşmış olacak. Öte yandan TBMM Genel Kurulu'nda, İdlib konusunda yapılacak olan kapalı oturum da izlenecek.

 

G7 ülkeleri maliye bakanlarından kritik zirve

 

Küresel piyasaların yakından izleyeceği bir diğer kritik başlık ise G7 ülkeleri maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının online konferansında olacak. Salgının fiyatlar üzerindeki baskısını kırmak ve beklentileri daha sağlıklı bir şekilde yönetebilmek için atılacak adımların ele alınacak.

 

Dış ticaret açığı ocak ayında yüzde 56,4 azaldı Dış ticaret açığı ocak ayında yüzde 56,4 azaldı

Liderler devrede

 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin koronavirüs salgınının etkileri ile mücadele için "uyun ve hedefli tedbirler" almaya hazır olduğunu söylerken ABD Başkanı Donald Trump da, Fed'e faiz indirimi çağrısını tekrarladı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi