Kılavuzluk ve römorkör hizmetleri alanın önde gelen firmalarından Med Marine, Svitzer için inşa ettiği özel tasarım 2 adet buz kırıcı römorkörden ikincisi olan Svitzer Edda'yı teslim etti.

 

Med Marine'nin Ereğli Tersanesinde inşa edilen römorkör, Robert Allan Ltd. tarafından tasarlanan TundRA 3000 / MED-A3060-ICE sınıfı bir römorkör.

 

TundRA 3000 / MED-A3060-ICE tasarımlı römorkör, aşırı kış koşullarında çalışmak için özel olarak yapılmıştır ve bu da onu Svitzer'in Kuzey Avrupa filosu için mükemmel bir seçim haline getirir. Yüksek kaliteli ve iyi tasarlanmış tekneler, kıç üzerinde vinç ve güverte evini çalıştıran gövde aracılığıyla çalışabilmesi gibi bazı ayırt edici özelliklere sahiptir. Ayrıca şiddetli soğuk hava koşullarında bile mükemmel performans elde etmek için kapalı bir alanda bulunur. Gemiler teslim edildikten sonra İskandinavya'da faaliyet gösterecek ve ağırlıklı olarak Danimarka ve İsveç'teki limanlara hizmet verecek.

 

Ereğli Tersanesinden hareket ettikten sonra, Svitzer Embla geldi ve Nisan 2021'in başlarında İsveç'te çalışmaya başladı. Kısa bir süre sonra, ikinci römorkör - Svitzer Edda - şu anda İskandinavya'da çok çeşitli müşterilere hizmet verecek olan Danimarka'ya doğru seferber oldu. Her iki buz sınıfı römorkör, Svitzer'in İskandinavya'daki müşterilerine sunduğu hizmet seviyesini güçlendirecek ve Svitzer'in bölgedeki varlığını daha da güçlendirecek. Med Marine'den Melis Ucuncu, `` Bu yeni inşa projesinde Svitzer ile birlikte çalıştığımız için mutluyuz ve bir sonraki projeyi dört gözle bekliyoruz '' diyor .

 

TundRA 3000 / MED-A3060-ICE tasarımı, aşağıdaki tasarım özelliklerine sahiptir:

 

Genel uzunluk: 30m

Gövde genişliği: 12.6m

Uzun kiriş (Usturmaçalar dahil): 13,2 m

Derinlik kalıp: 5.6m

Brüt Tonaj: 499 GT

Uzmar, türünün ilk örneği olan traktör römorkörünü denize indirdi Uzmar, türünün ilk örneği olan traktör römorkörünü denize indirdi

Minimum bollard çekme: 65 TBP

Güç: 4080 kW

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi