Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri alanının en tecrübeli firmalarından Med Marine, Med Marine; 30m ve 55 TBP MED-A3055-ICE-SUPER sınıfı ASD römorkörü Sulina 2'yi Romanya Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş olan Administratia Fluviala a Dunarii de Jos RA Galati'ye (AFDJ) teslim etti.

 

Med Marine'nin Ereğli Tersanesi'nde üretilen MED-A3055-ICE-SUPER sınıfı römorkör, AFDJ'nin Tuna Nehri’ndeki operasyonel gereksinimleri için özel olarak inşa edildi. Ayrıca, römorkör IMO Tier III düzenlemeleri ve BV Ice Class 1A Super notasyonuna sahip.

 

Römorkör, Schottel SRP460FP sabit pervaneli ASD ünitelerine, THR Marine baş ve kıç vinçleri ile her biri 1.902 kW güç sağlayan iki adet Caterpillar 3512C dizel Tier III ana makina ile donatıldı. 

 

Güvenliğin arttırılmasına katkıda bulunacak

 

Med Marine Türkiye tarafından inşa edilen Sulina 2, Tuna nehrinde Braila (km 175) ile Sulina Bar arasında devriye gezecek ve deniz yolu trafiğinin emniyet ve güvenliğinin artırılmasına katkıda bulunacak.

Alternatif yakıtlı gemi siparişlerinde yüzde 50'lik artış Alternatif yakıtlı gemi siparişlerinde yüzde 50'lik artış

 

Teslimata ilişkin değerlendirmede bulunan Med Marine İş Geliştirme Müdürü Muhammet Gökhan; “Yüksek kaliteli römorkörümüz Sulina 2’yi tamamlayarak, AFDJ'ye başarıyla teslim etmiş olduğumuz için çok mutluyuz. Özellikle küresel ölçekte tüm sektörleri etkileyen bu zor zamanlarda, Med Marine'e duyulan güveni takdirle karşılıyoruz. Bu işbirliğinini AFDJ ve Med Marine arasında uzun vadeli bir ilişki oluşturacağına inanıyorum" dedi. 

 

Length Overall: 30,00m

Extreme Beam (Including Fenders): 10,50m

Depth Moulded: 4,85m

Gross Tonnage: 375GT

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi