Meclis Üyesi Levent Karaçelik: “Bu odada 2 dönem Yönetim Kurulu Başkanvekilliği yapmış, bir dönem Meclis Başkanvekilliği yapmış, hem bu mesleğin en eskilerinden hem de Odanın işlemesi ile ilgili en fazla tecrübe sahibi olan kişilerden biriyim. Aynı zamanda Hukukçuyum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Deniz Ticaret Hukuku iktisadı yapmış bir kişiyim. Herhalde bu mecliste hem Hukukçu hem de Meclis Üyesi olan Rıdvan Bey dışında benden başka kimse var mıdır bilmiyorum. Fatih Yıldız’ın yaptığı konuşma hukuk açısından, kurallar açısından inanılmaz şekilde, saçma sapan, hiçbir şekilde, hiçbir açıdan, ellen tutulacak bir konuşma değildir. Ne demek acaba CYE Petrol ile Enerji A.Ş.’nin birbirleriyle siyasi rakip olması? Bu Oda kürsüsünden böyle bir laf edilebilir mi? Bu laf bile tek başına bu önergenin reddi için Sayın Meclisin ret oyu vermesini gerektirir.

 

"Burası siyasi platform mu? Ne demek siyasi rakip olmak?"

 

2 firmayı da siyasi rakip olarak gösterip disiplin cezası almasını göstereceksiniz. Burası siyasi platform mu? Ne demek siyasi rakip olmak? Hakikaten ben bu ifadeye teessüf ederim. 30 yıldır Meclis Üyesim ilk defa bu kadar sinirlendim. Böyle bir suçlamayı, böyle bir ifadeyi bu kürsüden ilk defa duydum ve gerçekten sinirlendim. Ben buraya ifade özgürlüğü, fikir özgürlüğünü savunmak için çıktım. Ben CYE Petrol tarafından haczedilmiş bir Armatörüm. Dolayısıyla ben buraya CYE Petrol’ü savunmak için çıkmadım. Hele bugünkü Türkiye’de insanların fikir beyanları nedeniyle nelere maruz olduklarını gördüğümüz bir Ülke’de insanların şahsi şeylerini beyan etmesinden dolayı cezalandırması ne Odanın yetkisi ne de görevidir. Ne de Oda böyle saçma sapan, ucube uygulamalara alet edilmemelidir.

 

 

"Sizin cebinizden başka bir endişeniz yok mu? Ne kadar sığ bir Meclissiniz"

 

Sayın Cengiz Kaptanoğlu’nun 2 dönem burada Yönetim Kurulu Başkanvekilliğini yaptım. Ben bu Odanın Meclisinden, Yönetim Kurulu Başkanvekili olmam nedeniyle yönetime ve kendisine ‘Ya siz sadece kendi cebinizi ilgilendiren, kendi menfaatlerinizi ilgilendiren konularda mı konuşursunuz? Ülkenin sosyal, ekonomik, politik durumları hakkında hiç mi fikir beyan etmezsiniz? Sizin cebinizden başka hiçbir endişeniz yok mu? Ne kadar sığ bir meclissiniz’ diye defalarca söylemiş bir adamım. Öyle miyim değil miyim Sayın Cengiz Kaptanoğlu? Bu yüzden hiçbir yönetim kurulu üyesi bana disiplin cezası vermedi. Şahsi fikirlerimdi. Odayı, Meclisi suçladım. Meclise; sığ insanlarsınız dedim.

 

"Mustafa Muhtaroğlu'nu savunmak Meclise mi düştü?"

 

Cebinizden başka bir şey düşünmüyorsunuz. Ülkenin sosyal, ekonomik durumu sizi hiç mi ilgilendirmiyor dedim? Ali Deniz Eraydın fazlasını söylememiş. Fatih Yıldız’ın konuşmasını nereden tutacağımı şaşırdım. Mustafa Muhtaroğlu burada. Mustafa Bey’e hakaret ettiysek kendini savunur, Mustafa’yı savunmak Oda’ya, Meclise mi düştü? Mustafa Muhtaroğlu: “Ben hatalıyım, özür dilerim Sayın Meclis” dedi. Siz konuşmasında Mustafa Bey’in EK – 2 formunu doldurmamaktan başka hiçbir suçu yoktur dediniz. Ayrıca bu olayın bunla ne alakası var? Ali Deniz Eraydın; CYE Petrol’ün ortağı mıdır? Hayır. Peki, bir şirketin Yönetim Kurulunun beyanı ile ilgili şirketi nasıl suçluyorsunuz? Yarın sizin Genel Müdürünüz bu Meclis Üyelerinden birine hakaret etse ben bu Oda’ya, Meclise suç duyurusunda mı bulunacağım? Böyle bir şey olabilir mi? Nerede kaldı cezaların şahsiliği? Ali Deniz Eraydın’ın yapıkları hakkında CYE Petrol’e ceza veremezsiniz. Kimseye veremezsiniz. Bu yapılırsa hukuk dışıdır. Adillik dışıdır, ucube karar olur. Top; Yüksek Disiplin Kurulundan geri döner. Bu odanın aldığı Disiplin Kurulunun kararlarının, TOBB tarafından geri çevrilmesi, Odanın Disiplin Kurulunun ayıbıdır, Meclisin ayıbıdır.

 

 

"Tamer Kıran, Salih Zeki Çakır ve Cengiz Kaptanoğlu'nu yüzlerine karşı eleştirdim"

 

Oranın saygınlığını zedeleyici eylemlerdir. Burası bir karar alıyorsa o karar TOBB’dan geri dönmeyecek bir karar olmalıdır. Dolayısıyla hukuki, adil, herkesin vicdanında sindirebileceği doğru bir karar olmalıdır. Meclisten bu kararın şiddetle ret edilmesi kararını, bu Meclisten bir daha böyle kararlar getirmemesini diliyorum. Ben bu Meclise muhalif değilim. Tamer Kıran, Salih Zeki Çakır ve Cengiz Kaptanoğlu’nu yüzlerine karşı eleştirmiş bir insanım. Bu laflarımı, muhalif gurupta yer aldığım için söylüyorum gibi sakın algılamayın. Ben Odanın yanlış yapmaması için bunları söylüyorum” şeklinde konuştu.

 

Yunan filosuna Türk damgası Yunan filosuna Türk damgası

Haber ve Fotoğraflar: Atılay AŞKALE - 7DENİZ

Editör: Haber Merkezi