Salih Zeki Çakır’ın kendisi hakkında yapılan iddialarla ilgili yaptığı açıklamaya istinaden konu hakkında görüşlerini belirten meclis üyeleri Kaptan Semih Dinçel, Sina Şen, Mustafa Muhtaroğu ve Güven Altoğ, bu tür asılsız ve kanıtsız haberlerin sektöre zarar verdiğini ve Çakır'ın yanında olduklarını belirttiler.

Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Kaptan Semih Dinçel:

DTO yönetiminde Salih Başkanım diğer eski büyüklerimiz var. Sektörde bana gelen DTO üyesi olmayan veya olup da mecliste olamayan arkadaşlar var. Onlar bana soruyorlar neden böyle asılsız haberler ortaya atılıyor diye? İtibar zedeleyici bu tür haberler belgeleri ortaya koymadan yüzde yüz kanıtlanmadan niye yapılıyor? Bunu şimdilik ateşkes gibi bir yere getiremez miyiz diyorlar. Bu haber sektör dışındaki ihracatçılar ve ithalatçılar tarafından da çok okunuyor. O arkadaşlar bana bunları da söylememi istediler. Biz haklıya haksıza bakmadan bu tür haberleri tasvip etmiyoruz. Bizim sektörümüze zarar veriyor diyorlar.

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Meclis Üyesi Sina Şen:

Bugün yaptığınız konuşmadan ötürü üzüldüm. Beden ölür, çürür cana bakın siz. Kim kiminle yürür ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, Hak’tan hakikatten yana bakın siz. Kıymetli başkanım siz burada pek çok üyemizin oylarıyla seçilmiş meclis başkanısınız. Size veya herhangi bir yönetim kurulu başkanımıza, komite başkanımıza veya meclis üyelerinden herhangi birisine söylenen bu tür sözler aslında hepimize söylenmiş demektir.  Bu konuda bunları söyleyenler, kapalı kapılar arkasında bu tür dedikoduları yapanlar kendilerinin ne kadar küçük, sığ basiretsiz insanlar olduklarını bir kere daha gözler önüne sermektedirler.  Hukuki sürecin başlamış olmasına rağmen sizin bu konuda yalnız olmadığınız söylemek için söz aldım. Buna benzer bir olay bundan evvel yine bu meclis pozisyonlarında dile getirilmişti ama o gün olduğu gibi insanları itibarsızlaştırmak için çalışanların ellerinde bu saatli bomlar patlıyor. Gündemi değiştirmek, gündemde kendilerine yer bulmak için yaptıkları bu ahlaksızca tavırları esefle, şiddetle kınıyorum. Bu konuda asla ve asla yalnız değilsiniz.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Üyesi Mustafa Muhtaroğlu:

Tabi ki bütün meclis üyesi arkadaşlarımız olarak buna karşıyız. Ben o whatsapp gruplarında yokum, çok önceden çıktım ama hakikaten bu kabul edilmesi imkansız. Biz hep birlikteyiz. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımızla yanınızdayız. Bütün arkadaşlarım da bu durumu kınar.

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Üyesi Güven Altoğ:

Düzgün insanlar her zaman taşlanır. Biz de arkanızdayız. Gönlünüzü ferah tutun. Muğla’dan, Fethiye’den size tam destek.

Fırtına sonrası denizde kirlilik oluştu Fırtına sonrası denizde kirlilik oluştu

 

 

7DENİZ / ÖZEL

Editör: Haber Merkezi