Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydan düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılacak. Son durumu havadan görüntülenen projenin ilk etap açılışından sonra Kabataş İskelesi’nden ilk vapur seferleri başlayacak.

 

Kabataş Meydan düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesinin son durumu havadan görüntülendi. 8 Mart'ta ilk etabın açılışının yapılacağı Martı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havadan çekilen görüntülerde çalışmaların sürdüğü görülürken, ilk etabın açılışından sonra Kabataş İskelesinden vapur seferleri de başlayacak.

 

Projenin ilk etabında şehir hatlarına ait 700 metrekarelik terminal binası ile 2 iskele hizmete hazır olacak. Geçici terminal binası büyük ölçüde tamamlanırken, çatısı, seramikleri ve boyama işlemi bitirildi. Geçici terminal binasının turnikeleri monte edildi.

 

İkinci etapta 32 bin 500 metrekarelik meydan yapılacak

 

Projede, martı şeklindeki terminal binası ile Kabataş’ta yolun yeraltına alınması iptal edildi. Terminal binaları klasik Osmanlı yapısı olacak. Projenin ikinci etabında, 32 bin 500 metrekarelik meydan yapılacak. 18 bini 400 metrekaresi sert zemin, 14 bin 142 bin metrekaresi yeşil alan olacak.

Limanlarda elleçlenen konteyner miktarında rekor artış Limanlarda elleçlenen konteyner miktarında rekor artış

 

2’nci etabın 2020’de tamamlanması bekleniyor


Projenin ikinci etabının Ekim 2020’de tamamlanması planlanıyor. Tüm iskeleler kullanıma açıldığında şehir hatlarının yanı sıra motorlar, İDO ve BUDO gemileri Kabataş’tan sefer yapabilecek. Ayrıca turistik gemiler de yolcu indirip bindirebilecek. 2’nci etap tamamlandığında Kabataş Meydanı, toplu ulaşım sistemlerinin entegre olacağı ve otoparkın yer aldığı çok önemli bir transfer merkezi olacak.

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi