Güney Avrupa Kılavuz Kaptanlar (Southern European Pilots Meneting 2019) Toplantısı 29-30 Nisan tarihlerinde Malta Grand Hotel Excelsior’da gerçekleşti. Toplantıya Malta Ulaştırma Bakanı Dr. Ian Borg, Empa Başkanı Kaptan Stein Inge Dahn ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’yi temsilen Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kaptan Muhammer Arslantürk, Genel Sekreter Kaptan F. Kıraç Yalçın ve İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, Fas, Hırvatistan, Portekiz, ve Malta’da aktif görev yapan yaklaşık 50 kılavuz kaptan katıldı.

 

Mesleğin gelişimi vurgusu

 

“Sürekli Mesleki Gelişimde Proaktif Pilotaj” temasıyla gerçekleşen toplantıda kılavuz kaptanlık mesleği, hizmet verilen limanların etkinliği, güvenliği ve ekonomik olarak işletilmesi yönü ile limanların günlük işleyişine dahil olan tüm taraflar arasında iyi bir işbirliğinin mutlak şekilde sağlanması konuşuldu. Toplantıda ayrıca, limanlara gelen ticari gemileri yönlendirme, güvenlik ve çevre ile ilgili özel ve yerel bilgilere sahip olarak gemilere kılavuzluk hizmeti vermek için azami verim gösterilmesi ve verilen hizmetleri mevcut yasalara uygun hale getirip yüksek standartta bir iş çıktısı elde ederek, mesleğin asıl gereksinimi olan sürekli gelişimi sağlanması vurgulandı.

 

Malta Ulaştırma Bakanı’na plaket

 

Toplantıda söz alan Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Türkiye’deki kılavuzluk ile ilgili genel bir sunum yaparak kılavuz kaptan transferinde çok önemli olan kılavuz kaptan botu personelinin eğitim ve sertifikalarını gündeme getirdi.  Sunumun ardından Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği adına Malta Ulaştırma Bakanı Dr. Ian Borg’a 50’nci yıl plaketi verildi.

 

Toplantıda Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kaptan Muhammer Arslantürk, Avrupa’dan ‘Kılavuz kaptan botu personelinin transfer eğitimi alması ve sertifikalandırılmasını’ istedi. Arslantürk’ün talebi, EMPA nezdinde çalışma yapılarak IMPA ve IMO gündemine alınması konusunda genel kabul gördü.

İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti

 

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği ayrıca toplantıya katılım için kendilerini destekleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Sayın Durmuş Ünüvar ve Deniz Kılavuzluk A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Erol’a teşekkürlerini bildirdi.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi