Malta İstanbul Başkonsolosluğu, Malta Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 55. yılı için bir gece düzenledi. Hilton Istanbul Bosphorus'ta gerçekleşen geceye eski Beşiktaş Belediye Başkanı ve başta denizcilik camiasından olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

 

Gecede konuşan Malta Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Malta Franklin Aquılına, Malta Cumhuriyeti bağımsızlığının 55. yılı dolayısıyla konuklara hitap etmekten ve ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Malta İstanbul Başkonsolosu olarak 4 yıldır hizmet verdiğini kaydeden Aquılına, kutlamaları Malta ve Türkiye Cumhuriyetlerinin ulusal marşlarının dinletisiyle başlattı.

 

Orka Gıda'dan Nebizade Konağı'nda iftar yemeği Orka Gıda'dan Nebizade Konağı'nda iftar yemeği

 

Ulusal marşların söylenmesinin ardından Aquılına Malta'nın bağımsızlığının anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Malta’nın bağımsızlığını ilan ettikten sadece 3 yıl sonra Türkiye ile ikili ilişkiler kurmaya başladığını ve yıllar içinde ilişkilerinin güçlendiğini belirten Aquılına, Malta ve Türkiye’nin ortak Akdeniz kıyılarını paylaşan iki denizci ülke olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Akdeniz’in merkezinde yer alan Malta’nın konumu, tarihi ve stratejik anlamda, onu Akdeniz’de en çok istenen ada pozisyonuna getirmiştir. Denizcilik dünyası geliştikçe, Malta'nın denizciliğinin önemi ön plana çıktı. Avrupa denizcilik liginin zirvesinde ve dünyada altıncı sırada yer alan Malta, kendisini sadece bayrak devleti olarak değil, denizcilik endüstrisinin tüm diğer yönlerinde de önemli bir oyuncu olarak öne sürdü” dedi.

 

 

Aquılına, konuşmasının sonunda etkinliğe sponsorluk desteği veren MaltaEnterprise, Transport Malta/Gemi Tescili Ofisi, Furtrans Holding, AKT Hukuk Bürosu, Atabay İlaç, Malta Turizm Otoritesi, Victoria Nehri ve Deniz Taşımacılığı, YEKE Entegre Gemi Hizmetleri, CNM Etkinlik Organizatörleri, IRC Uluslararası İkametgah Vatandaşlığı, Orange Cruises ve Türk Loydu'na teşekkürlerini sundu.

 

Aquılına yaptığı konuşmadan sonra geceye sponsor olanları tek tek sahneye çağırarak hediyelerini takdim etti.

 

Gecede Malta mutfağının geleneksel tatları da sunuldu. 

 

Malta'nın bağımsızlığının 55. yılı kutlaması İskoçyalı müzisyenin gitar eşliğinde seslendirdiği şarkılarla devam etti.

 

 

 

 

 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi