ABD’den Çin’in gemi inşasındaki uygulamalarına soruşturma ABD’den Çin’in gemi inşasındaki uygulamalarına soruşturma

Malezya Kraliyet Donanması (RMN), ikinci kıyı muharebe gemisi projesi kapsamında olası gemi türlerini değerlendirmek için ilk süreci başlattı. Sürece yakın birden fazla endüstri kaynağı, alınacak gemiler ile ilgili şu anda dört bağımsız gemi yapımcısının tekliflerini ve Malezyalı Destini şirketi ile Hollanda merkezli gemi yapımcısı Damen şirketi arasındaki bir ortak girişimin tekliflerinin değerlendirildiğini doğruladı.

 

 

Bu dört teklifin, Amerikan gemi yapımcısı Swiftships şirketinin, 70.7 metrelik karakol gemisi konsepti, Damen şirketinin, Stan Patrol 6811 olarak bilinen 68 metrelik açık deniz karakol gemisi (OPV) konsepti, Alman gemi yapımcısı Fassmer şirketinin 70.2 metrelik karakol gemisi ve Malezyalı olan Preston şirketinin 70 metrelik karakol gemisi olduğu öğrenildi.

 

 

Damen ve Destini arasındaki ortak girişim tarafından iletilen teklifin, 2017 yılı Ocak ayında sözleşmesi açıklanan Malezya Deniz Kuvvetleri İcra Dairesi (MMEA) için sipariş edilen açık deniz karakol gemisine çok benzeyen 83 metrelik bir gemi olduğu belirtilmektedir. Aynı zamanda, Amerikan gemi yapımcısı Swiftships şirketinin teklif ettiği geminin 11,3 metre tam genişliğe ve dört MTU motora sahip olacağı ve geminin, birincil pozisyonda 40 mm top ile donatılabileceği belirtilmektedir. Bununla birlikte, Damen şirketi tarafından sunulan tasarım olan Stan Patrol 6211 açık deniz karakol gemisi konseptinin 68 metrelik bir türevi olacağı belirtilmektedir. Bu geminin, benzer şekilde birincil pozisyonda 40 mm deniz topu ve nokta savunması için 12,7 mm makineli tüfek ile donatılabileceği belirtilmektedir.

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi