Danimarkalı denizcilik ve lojistik devi AP Moller - Maersk, 2021 yılının ilk çeyreğinde olağanüstü güçlü bir performans sergiledi ve rekor kâr elde etti.

 

İlk çeyrekte FAVÖK geçen yılın aynı çeyreğine göre 1,5 milyar dolardan 4 milyar dolara yükseldi.

 

Şirket, küresel tedarik zincirlerindeki salgın ve önemli aksaklıklardan etkilenen bir pazardaki güçlü talepten faydalandı.

 

Şirkete göre sonuçlar, yüzde 5,7 artan yüksek hacimleri, yüzde 35'lik önemli navlun artışlarını ve daha düşük yakıt fiyatlarını yansıtıyor.

 

Büyüme ve kârlılık oranlarının yüksek talepten kaynaklandığını belirten AP Moller - Maersk CEO'su Søren Skou, "Güçlü talep darboğazlara ve navlun oranlarını rekor seviyelere çıkaran kapasite ve ekipman eksikliğine yol açtı” dedi. Müşterilerin entegre lojistik talebine öncelik verildiğini belirten Skou, "Maersk'in uzun vadeli dönüşümüne odaklanmaya devam ediyoruz. Daha istikrarları büyüme için müşterilerle görüşmeleri kısa vadeli işlemsel olmaktan uzun vadeli değere dayalı hale getirmenin temellerini atıyoruz" dedi.

 

Lojistik ve hizmetler, birinci çeyrekte güçlü büyüme ivmesi ve yüzde 42'lik gelir artışı ile devam etti. Bu artış, esas olarak organik büyümenin yanı sıra Performans Ekibi ve KGH Gümrük Hizmetlerinin satın alımlarından kaynaklanan büyüme ile de desteklendi. FAVÖK, kısmen marj genişlemesinin etkisiyle, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 201 artarak 205 milyon dolara yükseldi. 

 

Ayrıca, Ağ Geçidi Terminalleri, yüksek hacimler ve depolama gelirinin yol açtığı gelir yüzde 24 artarak 740 milyon dolardan 915 milyon dolara yükseldi.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Maersk: Kızıldeniz dönüş için hala çok riskli Maersk: Kızıldeniz dönüş için hala çok riskli

Editör: Haber Merkezi