İçerisinde yüksek miktarda klorofil ve antioksidan barındıran maça tozu, hem kilo verme konusunda yardımcı olan hem de vücuda pek çok fayda sağlayan bitkisel bir karışımdır.

 

Maça Tozu Nedir? Ne İşe Yarar?

Maça tozu Japon çay kültürüne özgü bir lezzettir. Çay ağacı yapraklarının toplanıp gölge bir alanda yaklaşık olarak 2-3 hafta bekletilmesi ile koyu yeşil ve parlak bir hale gelmesi sağlanır. Bu işlem sonrasında belli işlemlerden geçirilir ve toz haline getirilir. Bunun sonucunda maça tozu elde edilir. Yeşil çay ile benzerlik içerse de içerik ve özellik bakımında bu çaydan tamamen ayrıdır. Maça tozu yapılırken yapraklarındaki herhangi bir vitamin değeri eksilmez hepsi içerisinde kalır. Yeşil çayda ise bu durum biraz daha farklıdır. Bu nedenle antioksidan açısından yeşil çaya göre daha fazladır.

 

Maça Tozunun Faydaları Nelerdir?

Genel olarak maça tozu içerisinde bulunan klorofil miktarı ve antioksidan değerleri ile dikkat çekmektedir. Klorofil her vücudun ihtiyaç duyduğu bir mineraldir ve sağlıklı yaşam için kesinlikle gereklidir. Maça tozunun içerisinde yeterli miktarda bulunur ve böylece vücuda faydalı etkiler sağlar. Antioksidanlar ise vücutta toksin madde olarak adlandırılan serbest radikallerin hücre duvarlarına zarara vererek tehlikeli birtakım hastalıkların oluşmasına neden olabilen bu zararlı maddelerin vücuttan dışarı atılmasına destek olur. Böylece bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Vücutta kiloya neden olan faktörlerin ortadan kalkmasına destek olur ve böylece zayıflama sürecinde kişiye yardımcı olur. Metabolizmanın düzenli çalışmasına destek olan bu doğal bitkisel toz aynı zamanda sindirim sisteminin de dengeli çalışmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde kabızlık, hazımsızlık ve gaz gibi problemlerin giderilmesini sağlar. Vücudu kilo verme sürecine doğal bir şekilde alıştıran maça, bu süreç içerisinde de sağladığı destek sayesinde kalıcı olarak zayıflama konusunda da yardımcı olmaktadır. Gün boyu enerjik hmeye ve dinç kalmaya yardımcı olur. Böylece kilo verme süreci içerisinde kişinin kendini halsiz hmesi gibi bir durum oluşmamaktadır.

 

Maça Tozu Nasıl Tüketilir? Nasıl Kullanılır?

Maça çayının kullanımı oldukça basittir. Günlük kullanıma uygun olarak üretilmiş olan maça tozu 1 bardak kaynamış suyun içerisine 1 adet paketin boşaltılıp iyice karıştırılması ile elde edilir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa tüketilmesi yeterlidir. Tozun suyun içerisinde iyice çözülmüş olmasına dikkat ediniz. Maça tozu farklı şekillerde de tüketilebilmektedir. Ama zayıflama konusunda daha çok çay olarak tüketilmesi önerilmektedir. Düzenli ve etkili bir şekilde kullanıldığında kısa süre içerisinde etki gösterdiği belirtilmektedir.

 

Maça Tozu Çayı Kullananlar ve Kullanıcı Yorumları

Son zamanlarda maça tozu en iyi form çayı olarak nitelendirilmektedir. Bu doğal içerikli çayı kullananlar etkilerinden oldukça memnun kaldıklarını belirtmektedirler. Sizler de kilo vermek için kendinize doğal ve etkili bir yöntem araştırıyorsanız bu çayı deneyebilirsiniz. Aşırı tüketim yapmamaya dikkat ediniz. 

 

Editör: Haber Merkezi