Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ikinci kez İtalya Liyakat Nişanı'na layık görüldü.

 

Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler sebebiyle İtalya Devleti tarafından, 2007 yılında İtalya Cumhuriyeti Şövalyelik Nişanı’na (Ordine al Merito della Repubblica Italiana) layık görülen Lucien Arkas 14 yıl sonra Şövalyelik’ten daha yüksek bir mertebe olan Subaylık mertebesindeki liyakat nişanı (Ufficiale dell’Ordine al Merito della Repubblica Italiana) ile onurlandırıldı.

 

İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio subaylık nişanını takdim ederken “Bugün Şövalye Lucien Arkas'a Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından verilen Subaylık mertebesindeki İtalya Cumhuriyeti Liyakat nişanını takdim etmekten büyük onur duyuyorum. İtalya Cumhurbaşkanı, Lucien Arkas’a Arkas Holding’in başarısına öncülük ederek elde ettiği kişisel başarılar ve hamisi olduğu Arkas Sanat Merkezi sayesinde İzmir’i bir kültür merkezi haline getirmesinin yanında, aynı zamanda 2016 yılında İzmir'in tek İtalyan okulu olan Özel İtalyan Ana ve İlkokulu’nun eğitim hayatına devam etmesi konusunda verdiği maddi ve gönülden desteklerle okulun ve İtalyan dili öğretiminin 120 yıldan fazla bir süredir devam etmesini sağladığı için teşekkür ediyor ve Subay nişanını takdim ediyor” dedi.

 

Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi

Bu nişanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirten Lucien Arkas “İtalyan kültürü ve lisanının kaybolmasını istemiyorum. İnandığım konuda takdir beklemeden iş yaparım ama takdir edilmek çok güzel. Sayın Konsolos ve İtalya Cumhuriyeti takdir etti ve bu değerli ödülü verdiler. İtalya Devleti’ne teşekkür ediyorum” dedi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi