Los Angeles Limanı, mali yılını 10,87 milyon TEU'luk hacimle kapatarak rekor kırdı. En işlek limanlardan biri olan Los Angeles Limanı, Haziran ayındaki 876.430 TEU ile en yoğun Haziran ayını geçirdi. Los Angeles Limanı son 12 ayda, 8 aylık rekoru aşarak ilk iki çeyrekte en yüksek performansı gösteren liman oldu.

 

ABD'nin en büyük konteyner limanında ithalat talebinin devam etmesi canlılığını koruyor. Los Angeles Limanı İcra Direktörü Gene Seroka, “Önemli ekonomik göstergelerin tümü, ABD tüketici harcamalarının 2021'in geri kalanında güçlü kalacağını gösteriyor” dedi.

 

Seroka, “Tüm bu kilometre taşları ilham verirken, kargo rekor bir hızda hareket etmeye devam ediyor ve aksiyonda herhangi bir durgunluk yok, devre arası yok. Bu liman kompleksinden verimliliğin her zerresini çıkarmaya devam etmeliyiz" dedi.

 

Seatrade Maritime News'in haberine göre, Los Angeles ve Long Beach limanlarına girmek için San Pedro Körfezi'nde 20'den fazla konteyner gemisinin demirli beklemesi nedeniyle limanlarında tıkanıklığın yeniden oluşmaya başlıyor. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Zonguldak Limanı'nda derinleştirme çalışması Zonguldak Limanı'nda derinleştirme çalışması

 

Editör: Haber Merkezi