Smart HR, lojistik ve taşımacılık sektörüne eğitim ve tecrübe seviyesi yüksek personel sunma amacıyla hayat bulan bir firma. Şirketin Yönetici Ortakları İskender Hepkarşı ve Gökhan Güngör ile neden Smart HR sorularına cevap aradık. Gördük ki Smart HR tarafından yönlendirilen her 3 adaydan biri istihdam ediliyor. Önerilen adaylardan 60’ı da firmalardan randevu talebi alıyor.

 

Smart HR İnsan Kaynakları Yönetici Ortakları İskender Hepkarşı ve Gökhan Güngör, 9 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2008 mezunu iki genç girişimci. İkili, yaklaşık 10 yıl özel sektörde tecrübe kazandıktan sonra, 2018’de sektörün geleceğine ışık tutmak amacıyla çok sevdikleri dostları Korhan Boz tarafından 2015’te kurulan Smart HR’yi devraldılar.

SmartHR’nin iş fikrinin ortaya çıkışından ve hizmet sunduğu sektör açısından önemini anlatan Hepkarşı, “Lojistik ve taşımacılık sektöründeki temsilciler ve paydaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, işe alım aşamasında yaşadıkları en büyük problemin nitelikli iş gücüne ulaşmakta yaşadıkları zorluklar olduğunu tespit ettik. Firmalar, geleneksel kariyer platformlarında istedikleri nitelikteki adaylara ulaşamazken, lojistik sektöründe iş arayan adaylar da bu ilanlara başvuran yüzlerce kişi arasında fark edilememekten şikayetçi maalesef. Bizim amacımız lojistik sektörüne eğitim ve tecrübe seviyesi yüksek adaylar kazandırmak. Burada asıl yaptığımız; kişilerin yetkinliklerine ve kariyer hedeflerine uygun bir şirkette ve departmanda çalışmaları için fırsatlar sağlamak” diye konuştu.

TÜDEV, Genel Kurulunu gerçekleştirdi TÜDEV, Genel Kurulunu gerçekleştirdi

3 adaydan 1’i istihdam ediliyor

 

Genel kariyer danışmanlığı değil de sadece lojistik ve taşımacılık gibi belli bir alana insan kaynağı hizmeti vermenin avantajları ve dezavantajları hakkında bilgiler veren Gökhan Güngör, “Zaten bu alanda yıllarca çalışmamız ve sektördeki işe alım problemlerini bizzat deneyimlememiz bizim en büyük avantajımız. Bu zamana kadar ulaştığımız ve veri ve istatistikler de bunun en büyük destekçisi. Şirkette henüz 2 yılımız bile dolmadan 250’den fazla kişiye yeni iş imkanları yarattık. Bunların 75 tanesi orta ve üst düzey yönetici olarak işe başladı. Müşterilerimize çok aday yönlendireceğimizi vaat etmiyoruz. Üzerinde detaylı düşünülmüş, tek tek görüşülmüş ve nokta atışı denebilecek özgeçmişler göndereceğimize dair söz veriyoruz. Önerdiğimiz adayların yüzde 60’ı firmalardan randevu talebi alıyor. Firmalara önerdiğimiz her 3 arkadaşımızdan 1’i müşterilerimiz tarafından istihdam ediliyor” ifadesinde bulundu.

Firmalar için en önemli konunun zaman olduğunu kaydeden Hepkarşı, “Personel ararken zaman kaybetmek istemiyorlar. İşe alım süreçleri için ayıracakları zamanı ve enerjiyi, yeni müşteriler bulmak ve iş geliştirmek için harcamak istiyorlar. Biz de SmartHR olarak, firmaların İK departmanı gibi çalışıp, adayları sıkı bir ön mülakattan geçiriyoruz. İK departmanı olan firmalar ise bizi İK partneri olarak görüyor, piyasadaki durumlar, istihdam şartları… Vb. gibi tüm konularda bize danışabiliyorlar. Adaylar özgeçmişlerinin hangi şirket veya şirketlere gönderileceğine kendileri karar veriyor. Adaylarımızın bilgisi ve onayı olmadan özgeçmişlerini hiçbir müşterimizle paylaşmıyoruz. Bizimle ön görüşme yapmış ama herhangi bir pozisyona özgeçmişini gönderememiş her aday kendi isteğine uygun pozisyonlar açılınca; telefon ya da e-mail yolu ile bilgilendiriliyor. İstekleri halinde de bu pozisyonlara tarafımızca başvuru yapılıyor.

Aday havuzumuz gün geçtikçe büyüyor

 

Adayların kendi yaşam ve kariyer hedeflerine uygun iş olanaklarını seçmelerine yardımcı olduklarını ifade eden Güngör, “Bir şirkette sadece tabeladaki isim veya alacağınız maaş önemli değildir. Adaylarımızla yaptığımız görüşmelerde kendi tecrübelerimizi de kullanarak başvuracakları şirketlerin içyapısını, kariyer olanaklarını, birlikte çalışacakları yöneticileri, yeni kazanacakları yetkinlikleri tartışıyoruz. Onlara pembe bir tablo çizmek yerine gerçekçi bir bakış açısıyla şirket ve çalışacakları kurumla ilgili net bilgiler veriyoruz. Bu, adayların bize daha çok güvenmesini, gün geçtikçe daha çok ve daha yetkin adayların havuzumuza eklenmesini sağlıyor” dedi.

Yeni projemiz Smarthronline

 

Önümüzdeki dönemde sadece lojistik ve taşımacılık üzerine hizmete girecek olan yeni yazılımları hakkında da bilgi veren Hepkarşı, “Hem sektördeki firmaları hem de çalışanları 2 yıla yakındır dinliyoruz ve ne tür şeylere ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda SmartHR olarak tüm sektöre hizmet vermek amacı ile dijitalleşmeye karar vermiştik ve üzerinde çalışmaya başlamıştık. Sadece lojistik ve uluslararası taşımacılık odaklı kariyer platformumuz olan Smarthronline’yi Mart 2020 itibarı ile hayata geçiriyoruz. (smarthronline.net)Bu platform, diğer kariyer platformlarının aksine aday odaklı! Yani aday, “Smarthronline” sayesinde profil bilgilerini ve iletişim bilgilerini paylaşmadan iş ilanlarını görecek ve dilediği firmalara profilini paylaşabilecek. Firma ile aday arasındaki tüm yazışmalar Smarthronline aracılığıyla gerçekleştirilebilecek olup, firmalar abonelik alarak 15.000’den fazla lojistik profesyonelinin olduğu platformumuzda sınırsız ilan açıp adaylara sınırsız mesaj gönderebilecekler. Sadece lojistik ve taşımacılık sektöründen kişilerin olduğu bu platformda her profili bizzat onayladığımızdan dolayı firmalara 70’lere varan verimlilik ve mesajlara geri dönüş oranı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: 7DENİZ DERGİSİ / MART-NİSAN 2020 SAYISI

Editör: Haber Merkezi