Lloyd's Register 23 Ekim 2018 tarihinde Marriott Otel'de Siber Güvenlik (Cyber Security) konulu seminer düzenledi. Seminer Lloyd’s Register'ın Siber Hizmetler Grup Başkanı JP Cavanna tarafından verildi. Denizcilik sektöründen 100 kişiye yakın yoğun bir katılımla gerçeklesen bilgilendirme seminerinde, siber güvenliğin önemi başta olmak üzere genel bilgilendirme yapıldı ve Lloyd’s Register'ın bu alanda denizcilik sektörüne yönelik hizmetleri hakkında bilgi verildi.

 

Sektöre yönelik siber riskler

LR Türkiye Ülke Müdürü Engin Yazıcıoğlu, sektörümüze yönelik siber riskler konusuna dikkat çekmek  ve sektörümüzü bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminere, ilgi ve katılımın yoğun olmasından ve bu çok önemli alanda farkındalığın artırılmasına LR olarak katkıda bulunmuş olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını iletti. JP Cavanna, sunumunda kötü niyetli faaliyetlerin yaygınlaşması ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi yeni teknolojilerin geliştirilmesiyle, yeni güvenlik zorluklarının ortaya çıkmakta olduğunu  ve bu nedenle sistemlerin, ağların ve verilerin uygun şekilde korunma ihtiyacının her zamankinden daha kritik hale geleceğini vurguladı.

IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar

 

Siber saldırıya maruz kalan şirketlere çözüm önerileri

Siber saldırıya maruz kalan bir şirketin yaşayacağı itibar ve maddi kayıp göz önüne alındığında Siber güvenlik risklerinin bir IT (Bilgi Teknolojileri) problemi olmaktan çok bir Business (İşletme-Yönetim) problem olduğuna dikkat çeken Cavanna, Lloyd’s Register'ın bu alanda denizcilik sektörüne yönelik geliştirmiş ve uygulamakta olduğu çözüm önerilerini katılımcılar ile paylaştı. Etkinlik denizcilik sektör mensuplarının, Siber Güvenlik  de dahil olmak üzere bir çok konuda fikir alışverişi yapabilmelerine imkan sağlayan resepsiyon ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi