Lindblad Expeditions Holdings Inc., Norveçli gemi yapımcısı ve gemi tasarımcısı Ulstein ile yeni bir kutup gemisi inşa etmek ve hattın National Geographic kutup filosunu dört gemiye genişletmek üzere bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Son teknoloji ürünü bu yeni gemi, National Geographic Quest, National Geographic Venture ve National Geographic Endurance'in 1 Ocak 2020'de yapılması planlanan teslimatını takiben Lindblad’ın filo genişlemesinin bir sonraki aşaması olacak.

 

2021’de teslim edilecek

 

Arkas'tan Çin'e 4 yeni gemi siparişi Arkas'tan Çin'e 4 yeni gemi siparişi

Yeni geminin 2021 yılının sonlarına doğru teslim edilmesi planlanıyor. Gemi, National Geographic Endurance'a, kutup gemisi tüm stabilize edilmiş herhangi bir yolcu gemisinin en yüksek buz sınıfı (PC5 Kategori A) ile dengelenecek. Tasarlanacak olan yeni gemi, tüm deniz davranışlarında akla gelebilecek en yumuşak, en konforlu sürüşü sağlayan ve çevreye daha az etki için daha fazla yakıt verimliliği ve daha az emisyon ile sonuçlanan eşsiz bir tasarım olacak.

 

Lindblad: Yepyeni bir yetenek seviyesi sunacak

 

Büyüme stratejilerindeki bir sonraki aşamayı duyurmaktan heyecan duyduğunu aktaran Lindblad'ın Genel Müdürü ve Başkanı Sven Lindblad; “National Geographic Endurance ve üstün yeteneklerini göz önünde bulundurarak kolaylaştırabileceği benzersiz güzergahlar, hem mevcut misafir topluluğumuzdan hem de Lindblad-National Geographic'e yeni katılanlar tarafından büyük heyecanla karşılandı” dedi. Lindblad: “Bu iki gemi, konuklara sundukları konfor seviyesi, seyahat edebilecekleri bölgeler, güzergahlar ve bazılarında bulunan bilim platformu olarak hareket etme kabiliyeti açısından keşif gezisinde yepyeni bir yetenek seviyesi sunacak” diye konuştu.

 

Çok sayıda yeni özellikle geliyor

 

Yeni gemide 69 geniş misafir kabini bulunuyor ve süitinde 126 yolcu ağırlayacak, konukları çevrelerine bağlamak ve keşifler için nihai platform olmak üzere tasarlandı. Kabinlerin yüzde 75'inin özel görüntüleme için balkonlu olması, içeride ve dışarıda çok sayıda gözetleme terası ve “gözlem kanatları” ile çevrelere her zaman ulaşılabilir olacak. Gemi dışı keşif, herkesin hızlı ve güvenli bir şekilde karaya çıkmasını ve her hedefe hızlı erişim sağlamasını sağlayan yenilikçi bir Zodyak yükleme sistemi ile büyük ölçüde geliştirilecektir. Geminin keşif amaçlı araçlarını tamamlayıcıları arasında kayaklar, kros kayağı, uzaktan kumandalı bir araç, hidrofonlar, video mikroskobu, su altı video kameraları ve önümüzdeki aylarda açıklanacak olan çok sayıda yeni özellik de yer alacak.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi