Kanada'nın en büyük ikinci limanındaki liman işçileri bir yıldan kısa bir süre içinde ikinci kez greve başladı. Federal Liberal hükümet Pazar günü yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınının ekonomik toparlanmasına zarar vermesini engellemek umuduyla Montreal Limanı'ndaki grevi sona erdirmek için özel bir yasa çıkaracağını duyurdu.

 

2018'den beri yeni bir sözleşme için görüşmelerde bulunan sendikalı işçiler, geçen hafta kısmi bir grev başlattı ve çalışma programlarındaki değişiklikleri protesto etmek için işten tamamen ayrılmaya hazır oldukları konusunda uyardılar.

 

Merkez-sol azınlık Liberal hükümeti, yasayı kabul ettirmek için bir muhalefet partisinin desteğine ihtiyaç duyuyor. Sol eğilimli Yeni Demokratlar ve Bloc Quebecois, her ikisi de onu desteklemeyeceklerini söylediler.

Singapur'da gemide yangın: 12 mürettebat kurtarıldı Singapur'da gemide yangın: 12 mürettebat kurtarıldı

 

Kilit sektörlerde grevlere son verilmesi fikrini genel olarak destekleyen muhafazakarlar, karar vermeden önce yasayı inceleyeceklerini söylediler.

 

 

Her iki taraf da Pazartesi günü federal bir arabulucu ile görüşecek.

 

Kanada Kamu Çalışanları Sendikası Quebec'in 1.125 sahil işçisi, Mart ayında Denizcilik İşverenleri Derneği'nden gelen bir teklifi reddettikten sonra hafta sonları ve geceleri çalışmayı çoktan reddetmişti.

 

Kanada Ticaret Odası CEO'su Perrine Beatty, "İşçiliğin durdurulması, yalnızca malların limandan geçmesini engellemekle kalmaz, aynı zamanda diğer limanlarda da tıkanıklık yaratır" dedi.

 

Montreal Liman İdaresi, günlük 275 milyon değerinde mal işlediğini söyledi.

 

Büyük bir soya fasulyesi nakliyecisi olan DG Global'in başkanı Dwight Gearing, "Bu grevin Kanada tarım sektörü üzerinde büyük zararlı etkileri olacak" dedi.

 

Liman işçilerinin Ağustos 2020'deki son grevi 19 gün sürdü ve tedarik zincirleri üzerinde dalgalanma etkisi yarattı.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi