Ocak 2019’da Clarksons Wold Fleet Monitor’da önde gelen denizcilik analisti Clarkson’a göre Liberya dünyanın en büyük ikinci gemi sicilidir. Bu rapor, gros tonajda Liberya’nın şu anda üçüncü sırada olan Marshall Adaları’nı hem geride bıraktığını hem de daha hızlı büyüdüğünü doğruladı.

 

 En hızlı büyüyen ana açık bayrak!

Dev yolcu gemisi iskeleye çarptı Dev yolcu gemisi iskeleye çarptı

ABD merkezli Liberya Uluslararası Gemi ve Şirket Sicili (LISCR) Ticari İlişkiler Müdürü Alfonso Castillero, “Bu, hizmet kalitesi ile ilgili, indirimli fiyatlar ile değil” dedi.  Castillero, “Liberya filosu, 2018'de hem deniz taşımacılığı hem de denizaşırı sektörlerde en hızlı büyüyen ana açık bayraktı ve şu anda 8.0'lik bir büyüme oranına sahip- diğer açık bayrakların iki katından daha fazla. Önemli gemi sahipleri ve yöneticileri adına Liberya’nın diğer bayrak devletlerinden daha fazla, artan güvenlik ve düşük maliyet verimliliği ile birleştireceği konusunda giderek daha fazla tanınması için birçok neden bulunmaktadır. Liberya Sicilinde kaydedilen önemli büyümenin ardındaki önemli faktörler deneyimli profesyonellerden oluşan küresel ofis ağı sayesinde; sunulan hizmetin kalitesi ve ulaşılan hızlı tepki sureleri, müşterilerin günün her saatinde yüksek nitelikli, motivasyonlu personelimizle iletişim kurabiliyor olmasıdır. Gemi sahipleri ve yöneticiler ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti'yle yapılan tonnage tax anlaşmalarıyla ilgili tarihi anlaşma kapsamında elde edilen büyük maliyet tasarrufları nedeniyle filolarını Liberya'ya kaydırıyorlar. Yakın zamanda yenilenen bu anlaşma, gemi sahiplerine milyonlarca doların tasarrufunu sağlayabilir. Liberya, denizciliği fiyat olarak en uygun kılmakla kalmıyor. Ayrıca, genişleyen küresel hizmetlerinin ve uluslararası varlığının stratejik kullanımı ve en son teknolojinin uygulanmasındaki öncü rolü sayesinde daha verimli ve daha güvenli hale getirmektedir" açıklamasını yaptı. 

En akıllıca karar!!

Alfonso Castillero, “Diğer bayraklar ile karşılaştırıldığı zaman, Liberya bayraklı gemilerin limanlarda detention (tututklanma) oranı diğer bayraklı gemilerin detention artışı yaşanırken 2018 yılında özellikle Çin’de, detention oranlarında büyük ölçüde düşmüştür. Bu,kesinlike Liberya’nın ücretsiz sağladığı Detention Önleme Programının bir başarısıdır.  Liberya küresel denizcilik endüstrisindeki lider konumunu daha da güçlendirmek için ideal bir konumda. Bunu, bayrak seçimini kanıtlanmış sicil başarısı ve etkinliği temelinde yapan gemi sahipleri ve yöneticileri çıkarlarına reaktif bir şekilde devam ederek yapacağız. Liberya, önemli maliyet tasarrufları ile en iyi kaliteyi arayan sahipleri için en akıllıca karardır” l Liberya Sicil Dairesi, gemi ve mürettebat için en yüksek güvenlik standartlarını gemi sahiplerine en üst düzeyde duyarlı ve yenilikçi hizmetle birleştirmenin köklü bir geçmişine sahiptir. Ayrıca, denizcilik endüstrisinin emniyetini ve etkinliğini ve deniz ortamının korunmasını korumak ve iyileştirmek için tasarlanmış uluslararası mevzuatı destekleme konusunda haklı bir üne sahiptir" bilgisini paylaştı.

Editör: Haber Merkezi