Kruvaziyer turizmin başkenti Kuşadası’na bir günde 4 kruvaziyer gemi demir attı. Gemiler ile kente 4 bin 400 turist ve 2 bin 370 mürettebat giriş yaptı. 

 

Kuşadası Limanı’na yanaşan Bahama Bayraklı Marella Discovery 2 bin 846, Malta Bayraklı Celestyal Olympia bin 664, Bahama Bayraklı Wind Star 170 ve Malta Bayraklı Star Flyer de 120 ziyaretçiyi Kuşadası'na getirdi.

 

Çoğunluğu ABD vatandaşı turistlerin büyük bölümü otobüslerle Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi gibi tarihi ve turistik yerlere ve şehir dışındaki alışveriş merkezlerine götürüldü.

 

Tur programına katılmayan turistlerin bir bölümü ise Kuşadası çarşılarında gezmeyi ihmal etmedi. 

 

Büyük umutlar bağlanan kruvaziyer turizmindeki hareketliliğin her geçen gün giderek artığını belirten Kuşadası Ege Liman İşletmeleri Genel Müdürü Aziz Güngör, "Kuşadası Limanı'na bugün de 4 gemi yanaştı. Toplam 4 bin 400 turist ile 2 bin 370 mürettebat, limandan ülkeye günübirlik olarak giriş yaptı" dedi.

 

Öte yandan, bu yılın şubat ayında gemileri ağırlamaya başlayan limana, bugüne kadar 56 gemi ile toplam 46 bin 602 yolcu geldi. Ayrıca 112 feribotla da 10 bin 428 yolcu kente taşındı.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi