Aydın’ın Kuşadası İlçesi Ege Port Liman işletmesine 2019 sezonunun ilk kruvaziyer gemisi Bahama Bayraklı 'Black Watch' yanaştı. 12 Kasım 2018 tarihinde İngiltere’nin Southampton limanından 107 günlük dünya turu kapsamında yola çıkarak 22 ülke ve 35 liman ziyaret eden 'Black Watch' isimli kurvaziyer gemisi 99. gününde  program kapsamında Kuşadası limanını ziyaret etti.

Bahama bayraklı 'Black Watch' isimli kurvaziyer gemisi  ile Kuşadası Ege Port Limanı'na yanaşan gemiden inen çoğunluğu İngiliz 550 yolcu, tur programı kapsamında Efes, Meryem Ana, Didim, Milet gibi ören yerlerini gezdi.

Geminin dünya turu kapsamında 2018 yılında ilçeye planlı olarak tek sefer gerçekleştirdiğini belirten Kuşadası Ege Port Liman İşletmesi Genel Müdürü Aziz Güngör, "Bahama Bayraklı Black Watch isimli kurvaziyer gemisi yaklaşık 107 günlük dünya turu kapsamında planlı olarak, 99. uğrak yeri Kuşadası limanını ziyaret etti. çoğunluğu İngiliz olan 550 yolcusu ve 372 personeliyle sabah limanımıza yanaşan,gemi saat 20.00'ye kadar limanımızda olacak gemi, buradan İtalya Napoli’ye gitmek için hareket edecek" dedi.

Güngör, “2019 sezonu umutlarla dolu 2016  ila 2018 yılları arasında  ülkemiz çok zor bir kruvaziyer turizm sezonu geçirdi.

Türkiye’yi programından çıkaran büyük Amerikan kruvaziyer gemileri  2019 yılında Türkiye’yi tekrar programlarına aldılar. 2019 yılında özellikle Kuşadası limanı açısından ciddi bir büyüme beklentisi içerisindeyiz. Geçen seneye kıyasla 50 bir büyüme olacak. 35 tane büyük Amerikan gemisi tekrar Kuşadası’na sefer düzenleyecek. 2019 yılı itibarı ile zor günleri geride bıraktığımızı ve bugünden sonra hızla büyüyerek tekrar eski günlere kavuşacağımızı bekliyoruz”dedi.

Yunan bakandan 'kapıda vize' açıklaması: "Tüm yıl geçerli olacak" Yunan bakandan 'kapıda vize' açıklaması: "Tüm yıl geçerli olacak"

İbrahim Uzun-Kuşadası

 

Editör: Haber Merkezi