Akıllı Gemi ve Uydu İletişim Paketi'nin gemi operasyonlarını ve cihaz optimizasyonunu desteklemek için Hyundai Heavy Industries (HHI) Group tarafından geliştirilen ve Inmarsat’ın özel bant genişliği hizmeti tarafından desteklenen Entegre Akıllı Gemi (ISS) çözümünün bir kombinasyonu olduğu belirtiliyor.

 

Bu, HHI'nin ISS çözümünü uydu iletişim hizmeti ile birlikte tek bir paket olarak teslim ettiği ilk anlaşma olacak. HGS yöneticisi Ahn Kyoungsoo Ahn, "Bu denizcilikte dijitalleşme için bir dönüm noktasıdır.'' dedi.

 

Beş yeni gemi ve halihazırda faaliyette olan 10 gemi de dahil olmak üzere toplam 15 KSS Line gemisi sözleşme kapsamında. Beş yeni gemi, yapım aşamasından itibaren ISS ile donatılacak. Mevcut 10 gemiye ise, hava koşullarının ve gemi konumlarının aktarılması için ayrı ağ destek hizmetleri sağlanacak.

 

KSS Line sözcüsü, "Planımız, 2021 yılına kadar tüm filomuzun Entegre Akıllı Gemi ve Uydu İletişimi çözümlerini kullanarak faaliyet göstermesi" dedi.

 

Paket, Fleet Connect özel bant genişliği aracılığıyla, gemi ve kıyı arasında büyük hacimli verilerin hızlı ve kolay bir şekilde aktarılmasına olanak tanıyacak ve uzaktan operasyonları, gemi yönetimini, izleme ve analiz hizmetlerini kolaylaştıracak. Bu, geminin günlük iş trafiği ve mürettebat internet kullanımı için kullanılacak Fleet Xpress bağlantısından ayrı olarak sunulacak.

 

Husiler: "Hint Okyanusu'nda operasyon yürütüyoruz" Husiler: "Hint Okyanusu'nda operasyon yürütüyoruz"

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi