2005 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren MSC Cruises, acenteleri bir araya gelip bilgilendirmek amacıyla bir gece düzenledi. Venedik Sarayı’nda gerçekleşen geceye MSC Avrupa Satış Direktörü Angelo Capurro, ve MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel katıldı.

 

 

Avrupa, BAE ve Güney Amerika’da pazar lideri

Yunan bakandan 'kapıda vize' açıklaması: "Tüm yıl geçerli olacak" Yunan bakandan 'kapıda vize' açıklaması: "Tüm yıl geçerli olacak"

 

200’e yakın davetlinin katıldığı gecede Satış Direktörü Capurro ve MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Tuncel sunum yaptılar. Sunumda MSC Cruises’in 10 yıllık süre içinde yüzde 800 büyüdüğü ve dünya çapında 4’üncü sıraya geçtiğine işaret edilirken, Avrupa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Amerika’da pazarın lideri olduğu belirtildi.

 

 

2026’ya kadar 3 kat büyüme hedefliyor

 

Denizlerdeki en modern filoya sahip olan MSC Cruises’in, kruvaziyer endüstrisinde 13.6 milyar Euro'luk benzeri görülmemiş yatırım planıyla, filosunu 2027 yılına kadar 25 mega cruise gemiye çıkaracağı ve 2021 itibarı ile şu anki yolcu kapasitesinin 2 katı, 2026 itibarı ile yolcu kapasitesinin yaklaşık 3 katı büyüme hedefleyerek, dünyaya iz bırakan bir marka olma yolunda ilerlediği kaydedildi.

 

 

Yolcu kapasitesini 5,5 milyona çıkaracak

 

MSC Cruises’ın, bugüne kadar, deniz mimarisi ve tasarımının sınırlarını zorlayan 6 yeni gemi sınıfı tasarladığı belirtilirken, emsalsiz filo genişletme planının bir parçası olarak Meraviglia sınıfı, Meravilia-Plus sınıfı, Seaside sınıfı, Seaside Evo sınıfı, World sınıfı ve Ultra Luxury sınıfı adı altında 17 yeni nesil gemisiyle 2027 yılında yolcu taşıma kapasitesini yaklaşık 5,5 milyona çıkaracağı ifade edildi. Bu gemilerin arasında yaklaşık 7.000 konuğu ağırlayabilecek kapasitedeki World Class mega gemiler ve ultra lüks kategoride dört gemi bulunduğuna işaret edildi.

 


 

MSC Cruises, Türkiye girişiminin tüm hisselerini 2018 yılında devralarak, şirketin yüzde 100’üne sahip oldu. Sunumda Türkiye’de başka yatırımları da devam eden MSC Grubu’nun, Türkiye pazarına güvendiği, dünya çapında hizmet veren şirketin orta ve uzun vadeli planlamalarına Türkiye’nin de dahil olduğu belirtildi. MSC Cruises, satış rakamlarına göre Türkiye’deki 10 acentesinin temsilcilerini de ödüllendirdi.

 

Editör: Haber Merkezi