İtalya’nın güneyindeki Puglia Bölgesi’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle karaya oturan Türk gemisi “Efe Murat”taki personel kurtarıldı. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, dernek üyesi Efemay Denizcilik ve Ticaret A.Ş. firmasına ait Türk bayraklı M/V EFE MURAT isimli geminin İtalya’nın Bari Limanı demir bölgesinde demirledikten sonra 23.02.2019 tarihi ve 06:20 yerel saatinde kötü hava şartlarından dolayı demir tarayarak karaya oturduğu belirtildi.

 

Kurtarılan 15 personelin sağlık durumu iyi

 

Murat Efe’ye yardım etmek için gelen İtalyan bayraklı Galesus isimli römorkörün de kötü hava koşullarından dolayı karaya oturduğuna işaret edilen açıklama şöyle devam ediyor: “Armatör firmanın yetkilileri ve avukatları olay yerine intikal ederek gerekli işlemleri başlatmıştır. 15 personelimiz gemiden tahliye edilmiş olup personellerimizin sağlık durumları iyidir. Gemiyi kurtarma çalışmalarına 26 Şubat 2019 tarihinde başlanacaktır.”

 

Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor

22 Şubat’ta Ortona’dan yola çıkan Türk gemisi “Efe Murat” şiddetli rüzgar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle sürüklenerek karaya oturmuştu.

 

Editör: Haber Merkezi