Batı Afrika ülkesi Nijerya karasularındaki Paksoy 1 isimli kargo gemisine silahlı kişilerce saldırı düzenlendi. Saldırının ardından 18 mürettebatından aralarında kaptan ve ikinci kaptanın bulunduğu 10 mürettebatı kaçırılan gemiye ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Dışişleri Bakanlığımız ve istihbarat birimlerimiz yoğun şekilde çalışıyor” dedi.

Kayıp mürettebatın arandığı bölgede cansız beden bulundu Kayıp mürettebatın arandığı bölgede cansız beden bulundu


Türkiye Bandırıla Paksoy 1 isimli kargo gemisi dün akşam Douala limanından Abidjan limanına giderken düzenlenen saldırıda kaptan ve ikinci kaptanın da aralarında bulunduğu 10 kişi kaçırıldı. Gemide 18 Türk vatandaşının bulunduğu bildirildi.

 

 

Kaçırılan Türk gemicilerin kimlikleriyle ilgili henüz bilgil paylaşılmadı.

 

Geminin sahibi Kadıoğlu Denizcilik Şirketi, 10 Türk denizcinin korsanlar tarafından esir alındığını açıkladı. Ölen yada yaralanan olmadığı belirtilen açıklamada, gemideki iletişim ve seyir cihazlarına zarar verildiği kayedidildi. Şirket, “Tamamı Türk vatandaşı 10 denizci arkadaşımız korsanlar tarafından rehin alınmıştır. İlk duyumlara göre yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır. Tüm personelimizin salimen serbest bırakılmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaştıkça sizlere ileteceğiz."

 

 

Gemideki diğer 8 denizcinin ise güvende olduğu kaydedildi.

 

İHA kaçırılan denizcilerden ikisinin serbest bırakıldığının duyurulduğunu aktardı.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi