Dünyanın en tehlikeli bölgelerinden biri olarak bilinen Gine Körfezi’nde korsan saldırı haberleri gelmeye devam ediyor. 13 Kasım'da Principe'den yaklaşık 80 deniz mili kuzeybatıda Çin bayraklı ‘Zhen Hua 7’ isimli kargo gemisinin korsanlar tarafından saldırıya uğradığı duyurulurken, saldırıda mürettebattan bazılarının kaçırılmış olabileceği belirtiliyordu.

 

Korsan saldırısına ilişkin yeni ortaya çıkan detaylarda saldırıda en az bir mürettebatın yaralandığı, ilk yardımın ise İtalyan Donanması firkateyni tarafından yapıldığı bildirildi.

 

Öte yandan korsanların gemideki 27 mürettebattan 14’ünü kaçırdığı kaydedildi. Kaçırılan mürettebatın tamanının Çin vatandaşı olduğu belirtilirken, geminin AIS sistemi aktif durumda ve Ekvator Ginesi Malabo'ya doğru ilerlediği ifade edildi.

 

Dünyanın en tehlikeli körfezi

 

Gine Körfezi’nda 9 gün içinde 8’inci korsan saldırı gerçekleşti. Ayrıca bölgede son bir yılda 21 kaçırılma vakası olduğu ve toplam 110 denizcinin kaçırıldığı vurgulanıyor. Denizcilerin kaçırıldığı olayların sık yaşandığı Gine Körfezi dünyanın en tehlikeli bölgesi olarak biliniyor.

 

7DENİZ 

ABD'den yolcu feribotları için 316 milyon dolarlık yatırım ABD'den yolcu feribotları için 316 milyon dolarlık yatırım

Editör: Haber Merkezi