Nijerya karasunlarında silahlı korsanların saldırısına uğrayan ve mürettebattan kaptan ve ikinci kaptanda dahil olmak üzere 10 kişinin kaçırıldığı Kadıoğlu Denizcilik Şirketine ait Paksoy 1 yük gemisinin makinisti çekilen videoda gemideki durumu aktardı.

 

Videoda tekrar saldırya uğrama ihtimali ile karşı karşıya olduklarını belirten geminin makinisti Tağ, “Şu anda bekleyiş sürüyor. İlerleyen saatlerde hepimiz bir araya gelip ne yapacağımıza dair ortak bir plan yapacağız. Bunların arasında filikayla uzaklaşmak, gemiye yön verip en yakın karaya ulaşmak veyahut ta, belirterek söylüyorum ki diğer olasılık tüm saldırılara açık halde beklemek. Burada korsanlar haricinde balıkçılar da bulunuyor. Başka grupların gelip, gelmeyeceği de meçhul. Sabaha kadar nöbet tuttuk. Ay ışığının yardımıyla görebileceğimiz şekilde sırayla bekledik. Şu anda personelin bir kısmı yatıyor. Düşündüğümüz kadarıyla yakın çevrede herhangi bir gemi de geçmiyor. Işık ta göremedik. Sinyal de alamadık. Şu anda telsizlerimiz acil durum sinyali alacak şekilde ayarlandı. Bekliyoruz Allah yardımcımız olsun” diye kaydetti.

 

Çekilen videoyu buradan izleyebilirsiniz

 

Kayıp mürettebatın ailelerinden 'ihmaller araştırılsın' çağrısı Kayıp mürettebatın ailelerinden 'ihmaller araştırılsın' çağrısı

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi