Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin perşembe günü yapılacak olan aralık ayı meclisinde 4 firmanın liman kapasitelerini artırma talebi görüşülecek. ÇED raporları olmadan kapasite artırımı isteyen firmaların, meclis kararından sonra ÇED olumsuz çıkarsa işlem yapmayacakları konusundaki taahhütlerini de talep dosyalarına koymaları dikkat çekti.

 

İzmit Körfez’inde mevcut limanlar kapasite artışı talebini sürdürüyor. Perşembe günü yapılacak olan Büyükşehir Belediye meclisinde Efesan Port, Çolakoğlu Metalurji, Petrol Ofisi ve Tüpraş liman kapasitelerini artırma talepleri de görüşülecek.

 

İki iskele iki dolgu alanı

 

Kapasite artırımında bulunmak isteyen limanlardan Dilovası’nda bulunan Efesan Port ve Derince’de bulunan Petrol Ofisi iskelelerini uzatarak kapasite artışı yapmayı talep etti. Dilovası’nda bulunan Çolakoğlu Metalurji ve Körfez’de bulunan Tüpraş ise daha önce dolgu yaptıkları alanların liman alanına ilave edilerek imar planlarına işlenmesini istedi. 4 firmanın talepleri imar komisyonunda değerlendirildi.

Evyapport'tan limandaki vinçlerin devrildiği kazaya ilişkin açıklama Evyapport'tan limandaki vinçlerin devrildiği kazaya ilişkin açıklama

 

ÇED raporları yok

 

Firmaların limanlarının kapasitelerini artırmakla ilgili ÇED raporlarını talep dosyalarına koymadıkları öğrenildi. Büyükşehir İmar ve Bayındırlık komisyonuna gelen dosyalarda firmaların belediye meclisinin olumlu görüş belirtmesine rağmen daha sonra başvuracakları ÇED’te olumsuz görüş çıkarsa işlemleri yapmayacaklarını belirttikleri öğrenildi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi