Koreli gemi inşanın ağır topları, tek bir günde 1.06 milyar doların üzerinde ham petrol taşıyıcısı yeni sipariş aldı.

 

Gemi yapımcısı yaptığı açıklamada, Kore Gemi İnşa ve Açık Deniz Mühendisliği'nin 890 milyon dolar (985.7 milyar KRW) değerinde 10 adet 300 bin tonluk ham petrol gemileri (VLCC) için sipariş aldığını söyledi.

Umman Körfezi'nde gemi battı: 21 mürettebat kurtarıldı Umman Körfezi'nde gemi battı: 21 mürettebat kurtarıldı

 

Şirketin Hyundai Heavy Industries markası yedi VLCC inşa etmekten sorumlu olurken, Hyundai Samho Heavy Industries'e üç VLCC inşa edecek.

 

Siparişi veren şirketin kimliği açıklanmazken, projenin Ağustos 2023’te teslim edilmesi planlanıyor.

 

Samsung Heavy Industries ayrıca 175 milyon dolar (194.6 milyar KRW) değerinde 3 ham petrol gemisi inşa etmek için bir sözleşme kazandı.

 

Kore medya kuruluşu Pulse News'e göre, anlaşma iki seçenek daha içerdiğinden Samsung Heavy Industries'in ek siparişler kazanması bekleniyor.

 

Şirket’in net satışları şu anda 6,6 milyar dolar (7,3 trilyon KRW) düzeyinde.

 

Gemi inşa siparişlerinde yüzde 47 düşüş

 

Sözleşmelerin, yeni siparişlerin, aşının geliştirilmesi ardından hız kazanarak normale dönüşü ve küresel ekonomilerde bir toparlanmayı müjdelediği belirtiliyor.

 

Covid-19 salgını gemi inşa endüstrisini, özellikle yılın ilk yarısında, gemi sahiplerinin piyasa belirsizlikleri ve sermayeye erişimin kısıtlanması nedeniyle yeni gemilere yatırım yapmaktan uzaklaşması nedeniyle büyük bir sıkıntıya soktu.

 

VesselsValue verilerine göre, 2020'nin ilk yarısında tüm sektörlerde yaklaşık 332 yeni gemi siparişi vardı ve tüm sektörlerde 2019'un ilk yarısında toplam 625 siparişe kıyasla yüzde  47 düşüş yaşandı.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi