Savunma sanayii teknolojilerinde ülkemizin yenilikçi markası Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Türkiye’nin bölgesindeki ağırlığını etkili bir şekilde yansıtan üretimi ve faaliyetleri ile verimli bir yılı geride bıraktı. KoçSavunma, pandemi etkisinin yoğun olarak yaşandığı 2020 yılında,evden çalışma gibi personel sağlığına yönelik tedbirlere öncelik verirken iş düzenini de bu yeni gerçekliğe uyumlu hale getirdi.

 

Konu ile ilgili görüşlerini aktaran KoçSavunma Mühendislik Yöneticisi Hakan Öktem, KoçSavunma’nın 2020 yılı teslimatlarının tamamını taahhütler çerçevesinde ve tam zamanında gerçekleştirdiğini ifade etti. Hakan Öktem,“KoçSavunma olarak pandeminin tüm dünyada ve ülkemizde yol açtığı zorlu koşullara rağmen, bu dönemde yerli ve milli bir savunma şirketi olarak Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine ağırlık verdik. Bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışındanönemli siparişler aldık ve birçok firma ile yurtdışı temsilcilik sözleşmeleri imzaladık.Böylece 2020 yılını hem yurtiçinde hem yurtdışında savunma şirketleri tarafından aranılan çözüm ortağı olarak kapatmanıngururunu yaşıyoruz. Bu verimli dönemin önümüzdeki süreçte de istikrarını koruyacağına inancımız tam” dedi.

MİDLAS, ilk füze atışını TCG İstanbul’dan yaptı MİDLAS, ilk füze atışını TCG İstanbul’dan yaptı

 

Stratejik yol haritasını farklı sektörlere açılmak ve yurtdışı pazarlarda büyümek olarak belirlediklerini kaydeden Öktem, “KoçSavunma gerek yurt içi faaliyetleri gerekse ihracat fırsatları açısından 2020’yi verimli bir şekilde değerlendirdi. Bu dönemde çeşitli bakanlık ve kurumlarla ürünlerimizin tanıtımına ve çözüm üretmeye yönelik süreçleri başarıyla başlattık” diye konuştu.

 

Yerli savunma sanayii üzerindeki uluslararası ambargo girişimleri ve pandeminin etkilerine rağmen başarılı bir yılı geride bırakan KoçSavunma, 2021 yılında ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda ürün geliştirmeye ve dünya ile rekabet edecek çalışmalara imza atmayı sürdürecek. KoçSavunma 2021 stratejik hedefleri doğrultusunda bu yıl farklı sektörlerdeki açılımlara öncelik verirken küresel pazarlarda markanın öne çıkması için fuar katılımları gibi faaliyetlerini de artırmayı planlıyor.

 

2020’nin öne çıkan projeleri

 

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF) daha önce tanıtılan KoçSavunma Echorium Dalgıç Tespit Sonarı Ailesi, Sualtı Tespit ve Konumlandırma Sistemi, Mermi Tarassut Sistemi (MTS), Akustik İzleme ve Yakalama Sistemi (AİYS), Sualtı Ortam Modeli (SORTAM) ve Sualtı Telefonu büyük ilgi görmüştü.

 

KoçSavunma 2020 yılında Sualtı Telefonu’nun yabancı bir deniz kuvveti gemisinde kullanımına yönelik bir sözleşmeye imza attı. Ayrıca diğer bir yabancı ülke gemisine İngilizce menülü Sualtı Telefonu satışına yönelik sözleşme de 2021 yılı başında yürürlüğe girdi.

 

Savunma dışındaki sektörlere de açılmayı hedefleyen KoçSavunma, 2020 yılında bu anlamda önemli mesafeler kaydetti. TURMEPA ile Smartium Blue sosyal sorumluluk projesi kapsamında, KoçSavunma akıllı şamandıraları, Türkiye’nin önemli turistik bölgelerinden Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu temizlik kalitesini düzenli olarak izlemeye başladı.

 

KoçSavunma, 2020 yılı içinde akıllı şamandıra sistemleri geliştiren bir firma olarak uluslararası IALA’nın (Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fenerler Otoriteleri Birliği) ve İstanbul’daki SAHA İstanbul’un (Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği) üyelik işlemlerini tamamladı.

 

2021’de küresel fırsatların peşinde

 

KoçSavunma, ürün ve hizmetlerini dünya ölçeğinde güçlü bir şekilde konumlandırma faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle IALA (Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fenerler Otoriteleri Birliği) üyeliğinin onayından hemen sonra Filipinler Sahil Güvenliği için talep edilen seyir yardımcısı şamandıra tedarik ihalesine davet edilen KoçSavunma, anayurt ve kritik tesislerin sualtı güvenliği için vazgeçilmez olan Dalgıç Tespit Sonarı ürünü için yurtdışı açılımfırsatlarını dikkatle takip ediyor. 2020 yılı içinde öne çıkan KoçSavunma Sualtı Telefonu, Dalgıç Tespit Sonarı ve Gemi Entegre Bilgi Sistemi gibi ürünlere yönelik potansiyel ihracat fırsatlarının2021 yılı içinde hayata geçmesi bekleniyor. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi