TÜRKLİM'in 22. Olağan Genel Kurul Toplantısında bir konuşma yapan IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran gündemdeki sorunları değerlendirdi. Başkan Kıran ayrıca yapılan çalışmalarla ilgili de geniş bilgi verdi.

Çanakkale'deki bot faciasında arama çalışmaları 12'nci gününde Çanakkale'deki bot faciasında arama çalışmaları 12'nci gününde

85. SAYILI KARARNAME

Olağan Genel Kurulu katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, bir konuşma yaparak “85 sayılı kararnameyle ilgili son durumu çözmekle ilgili bir çalışmamız var. Bir şekilde sizler işinizi çözmeye çalışıyorsunuz ama bunu kalıcı olarak nasıl halledebiliriz diye düşüncüğümüzde bir formülümüz var. O formülü idareye kabul ettirmeye çalışıyoruz. Pazartesi Ankara’da yapacağımız toplantıda o konuyu gündeme getireceğiz ve çözemediğimiz iki konu olan acentaların durumunu ve limanlarımızın durumunu anlatıp yoluna sokmayı ümit ediyoruz.

TÜRK MÜ YABANCI MI? EŞYANIN TABİATINA AYKIRI

Çünkü baktığımızda hem günlük hayatın olağan akışına aykırı hem de gerçekten bizi çok zorlayan, işte alıcısı Türk mü, ne kadarı yabancı, ne kadarı Türk gibi böyle bir sürü ayrıştırmalarla, detaylarla uğraşıyoruz. Talebimiz net. Limanlarımızda verilen hizmetlerin tamamının yurtdışı ayağı bağlantılı olmak kaydıyla 85 sayılı kararname haricinde tutulması. İnşallah da başaracağız. Limancılarımızın sorununu da inşallah çözeceğiz.

KILAVUZLUK VE RÖMORKÖRCÜLÜK YÖNETMELİ İLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ

Kılavuzluk ve Römorkörlük Yönetmeliği’yle ilgili çalışıyoruz. Sektör oyuncularının Deniz Ticaret Odası’nın katılımıyla bir çözüm formülü bulunması için yapabileceğimiz bir şey varsa bunu araştırıyoruz. İnşallah, herkesin kabul edebileceği bir çözüm yolu buluruz. Umutsuz değilim” dedi.

AHMET DOĞAN

 

Editör: Haber Merkezi