İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, DTO’nun 37. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. İstanbul Ticaret Odası’nda bir Meslek Komitesi iken 37 yıl önce bugün 744 üye ile kurulmuş DTO’nun bugün yaklaşık 10 bin üyesi olan Türkiye’nin en büyük odalardan biri olduğuna işaret eden Kıran, “DTO olarak Türkiye genelinde 9 şube 15 temsilcilik ve 48 meslek komitesi ile faaliyet göstermekteyiz” dedi.

 

Merhum Ziya Kalkavan’ın “Deniz Ticareti, camiamızda bilgili, çağdaş çalışma ile mümkündür” ülküsü ile yola çıkan zamanın ileri görüşlü büyüklerimizin bizler için bugünkü müreffeh ortamın temellerini attığını kaydeden Kıran, şöyle devam etti: “Deniz ticaretinin tabiatında yatan evrensellik ve ihtiyaçların gerektirmesi üzerine Odamız faaliyet alanı, Marmara Denizi’ne kıyısı olan illerimizi ve daha sonra da Ege ve Akdeniz’i ve nihayet Mayıs 1989’da Karadeniz’e kıyısı olan illerimizi kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Bu süreçte Odamız; Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki çeşitli liman kentlerinde Şubeler ve Temsilcilikler açarak, “İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası” adını almıştır.

 

Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı

Denizcilik mesleğinin geliştirilmesinin sağlanması, üyelerinin haklarının, meslek ahlakının, disiplinin ve dayanışmanın korunması, denizcilerin ortak ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki faaliyetlerin kolaylaştırılması, ortak kuralların oluşturulması, denizcilik sorunları hususunda makamlara tavsiyelerde bulunulması adına ben ve ekibim hiç durmadan ve tıpkı 37 yıl önce büyüklerimizin kurarken duyduğu heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi