Buna göre Ambarlı'da kılavuzluk hizmetlerini Marin Römorkör, römorkörcülük hizmetlerini ise Uzmar Uzmanlar Denizcilik verecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmet İzin Komisyonu geçen mayıs ayında yaptığı toplantıda; İzmit, İskenderun Nemrut Körfezleri ile Gemlik Limanı’nda Kılavuzluk Hizmeti verecek şirketleri belirlemişti. Buna göre İzmit Körfezi ve İskenderun Körfezi’nde kılavuzluk hizmeti verecek firma olarak Anadolu Kılavuzluk A.Ş.’yi (ANKAŞ) belirlerken, Nemrut Körfezi’nde ise kılavuzluk hizmeti verecek firma olarak UZMAR Uzmanlar Denizcilik Ltd. Şirketi yetkilendirilmişti. Gemlik Limanı’nda ise Gemlik Kılavuzluk ve Römörkör Hizmetleri A.Ş.’nin kılavuzluk hizmeti vermesi kararlaştırılmıştı.

 

Haziran ayında yapılan yetkilendirmelerde ise A tipi römorkörcülük teşkilat izni gerektiren İzmit Körfezi ve Nemrut Körfezinde Sanmar ve Marine Römokör şirketlerine izin verilmişti. İzmit körfezinde 2 teşkilat: Sanmar ve Marin Römorkör, Nemrut Körfezinde 2 Teşkilat: yine Sanmar ve Marin Römorkör şirketleri ,İskenderun Limanında ise Medmarine ve Uzmar şirketleri A tipi yetkili teşkilat olmuş, Gemlik Limanında da Gemport yetkilendirilmişti.  Bu bilgiye göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmet İzin Komisyonu yetkilendirmeleri tamamlamış olacak.

 

7DENİZ

Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde

Editör: Haber Merkezi