Türk Kılavuz Kaptanları Derneği yeni başkanı Kaptan Muhammer Arslantürk ve yeni yönetim kurulu üyeleri İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran'ı Dernek merkezinde ağırladı. Türk Kılavuz Kaptanları Derneği'nin yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Tamer Kıran'a, İMEAK DTO yönetim kurulu üyesi Mustafa Can ile Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Topuz eşlik etti.

Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi

 

Yeni Başkan Muhammer Arslantürk, Tamer Kıran'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, kendisine şapka hediye etti. Arslantürk, ayrıca Kıran'a Derneğin onursal üyesi olma arzularını da dile getirdi.

 

KILAVUZ KAPTANLIK HAYATİ ÖNEMİ OLAN BİR MESLEKTİR”

Daha sonra DTOplus mikrofonlarına konuşan Tamer Kıran, “Kılavuz kaptanlık mesleği son derece hayati önemi olan bir meslektir. Daha önce de dile getirdiğim gibi kılavuz kaptanlık mesleğini tıpta uzmanlığa benzetiyorum. Hem Türk Boğazları için hem de limanlarımıza yanaşıp kalkan gemiler için son derece hayati bir görev yerine getiriyorlar. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

TAMER BAŞKANIMIZ ONURSAL KILAVUZ KAPTANIMIZDIR”

Muhammer Arslantürk ise, “Deniz Ticareti Odası olarak Tamer Başkanımızın kılavuz kaptanlara ve kılavuzluk mesleğine ilgisi konuşmalarında kendini gösteriyor. Biz ,Türk Kılavuz Kaptanları Derneği olarak bu sene 50. yılımızı kutluyoruz. Dolayısıyla 50. yılını kutladığımız bir derneği, sektörümüzün çatısı olan Deniz Ticareti Odası'nın Başkanının ziyaret etmesi bizi son derece onurlandırdı, şeref duyduk. Biz de bugünün anısına Başkanımıza yönetim kurulu kararıyla 'Onursal Üyemiz' olarak kabul etmek istediğimizi beyan ettik. Kendisi de bunu kabul etti, daha da mutlu olduk. Artık Tamer Başkanımız Onursal Kılavuz Kaptanımızdır" açıklamasını yaptı. 

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Kılavuz kaptanlık onursal bir meslektir diyen Mustafa Can ise şu açıklamayı yaptı: “Yarım yüzyıllık böyle bir derneğin başkanına hayırlı olsuna geldik. Başkanımız Tamer Kıran sorunlarını dinledi vo sorunları tek tek çözüme kavuşturacaktır. Daha kurumsal bir yapıya kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız."

Editör: Haber Merkezi